Tammaderbyn finaalin lähtöradat on arvottu.
Tammaderbyn finaalin lähtöradat on arvottu.Kuva: Anu Leppänen

Double Revenge ja Peanuts voittoihin Tammaderbyn karsinnoissa

Vermon keskiviikkoisen karsintasirkuksen kärkeen ajettiin kaksi Arvid Åvallin Tammaderbyn koitosta, joista kummastakin finaalipaikan ansaitsi kuusi parasta 5-vuotiasta tammaa.

Tammaderbyn ensimmäisessä karsintalähdössä Santtu Raitala oli hereillä 1. takasuoralla ja ajoi Smiley Matchillä eteenpäin ja keulaan asti. Ari Moilanen ei ehtinyt takasuoralla tekemään ratkaisuaan ennen Raitalaa, mutta ajoi etusuoralla Double Revengen voimalla keulaan. Siitä Jukka Rytkösen kasvattama Double Revenge hallitsi parhaaksi varmoin ottein 2120 metrin voittoajalla 14,2a.

Smiley Match seurasi hopealle ennen Even Smaller Plumia. Finaaliin pääsivät myös Arctic Elsa, Pearl On Stage ja Queen Of Pirates.

Jälkimmäisessä tammakarsinnassa suursuosikki Peanuts ajoi vauhdilla keulaan 1. takasuoralla. Toisessa sisällä matkannut BWT Divine kiritti Peanutsia napakasti lopussa, mutta joutui tyytymään kakkossijaan. Sweet Carolina tuli kolmanneksi selvästi kärkikaksikolle häviten.

Peanuts oli ajallaan 13,3a nopeampi karsintavoittaja, joten se sai valita lähtöratansa ensimmäisenä.

”Tuntui sata jäljellä, ettei se (BWT Divine) kerkeä meidän edelle. Jäi korvat kiinni, ja varaa on kiristää finaaliin: kengät jalassa oli, joten meillä on vielä varastossa”, Jukka Torvinen muistutti voittajahaastattelussa.

Loput finaalitiketit menivät Queen Adelelle, Spill The Beansille ja Stonecapes Respectille.

Tammaderbyn finaali ravataan Vermossa derbylauantaina 5. päivä syyskuuta 30 000 euron ykkösrahalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi