Dream Divine on voittanut kärryt perässä 19 kertaa, ja nyt tuli montéssa ensimmäinen tikku.
Dream Divine on voittanut kärryt perässä 19 kertaa, ja nyt tuli montéssa ensimmäinen tikku.

Dream Divinen voittotili auki satula selässä

Äimäraution vauhdikkaan ravi-illan yhdestä Toto5-voitosta vastasi Jorma Huttusen suojatti Dream Divine. Ruuna oli voittanut urallaan aikaisemmin jo 19 kertaa, mutta Oulun ykköstila oli ensimmäinen montélähdöissä.

Avoimessa Prix de Teivo –karsinnassa pidettiin reipasta tempoa läpi matkan. Kärkipaikalle suhahtanut Ambrogio viiletti Nelly Korpikosken ohjastamana avauslenkin 13,5-kyydillä, ja kolmas puolikas kellotettiin sen nimiin hurjasti 11,5-vauhtiseksi.

Anette Antti-Roikon ratsastama Dream Divine pysyi Ambrogion vauhdissa viimeisellä takasuoralla ainoana. Loppukurvissa Dream Divine iski keulahevosen rinnalle ja hankki maalisuoralla loppuun asti pitäneen niukan yliotteen.

Kymmenvuotiaan Dream Divinen voittotulos m13,9a/2120 metriä on kovin täyden matkan montétulos Äimärautuolla koskaan.

”Hevonen oli tosi hyvä tänään”, Anette Antti-Roiko aloitti. ”Se on juossut tosi kovia vastaan montéssa. Mikkelissäkin se tuntui tosi hyvälle ja oli pirteä, mutta kaveri ajoi jaloille. Omistajalle tosi mahtavaa, että saatiin onnistuminen nyt.”

Dream Divine kilpaili ensimmäisen montékisansa kesäkuussa Suonenjoella. Sen jälkeen sillä on panostettu lajiin täysillä. Anette Antti-Roikolla on sormensa vahvasti pelissä Dream Divinen lajinvaihdossa.

”Vinkkasin omistajille, että heillä on hyvännäköinen hevonen, jolla montéa voisi kokeilla ajaa. Testattiin, ja nyt ollaan tässä”, Anette Antti-Roiko hymyili.

Valmentamisen lisäksi Dream Divinen yhdessä Pentti Hämäläisen kanssa omistava Jorma Huttunen vastasi puhelimeen kotimatkallaan.

”Kyllä nyt on mukava ajella, mutta ei me tätä niin vakavasti oteta, että vaikka huonomminkin olisi mennyt, me kyllä kahvit maltetaan matkalla juoda”, Jorma Huttunen vakuutti. ”Anette sanoi, ettei tarvinnut ruunan kuin kääntää ohitukseen, ettei tarvinnut hoputtaakaan.”

Dream Divinen ensimmäiset kesän montékokeilut eivät vielä luvanneen mainetta ja mammonaa, mutta jo heinäkuun alussa Kaustisella ruuna viiletti täydellä matkalla selästä 13-tuloksen.

”Anette on luonut uskoa meihin, vaikka on huonoa tuuriakin noissa starteissa ollut, että me pystytään näissä kyllä pärjäämään avoimellakin tasolla.”

Montéssa Dream Divinen kilpailuttaminen on pyörinyt Huttusen mielessä jo pidempään.

”Tässä on viimeiset kaksi vuotta suunniteltu, että kun saisi sopivan tytön ruunalle kyytiin, voisi tätä lajia kokeilla, mutta se on väillä sellaista saamattomuutta, ettei tule yritettyä. Olen luottanut siihen tässäkin lajissa, kun välissä taisi mennä seitsemän vuotta, ettei se laukannut yhdessäkään kärrylähdössä. Montéssa tuli muutama laukka, mutta niitä tuli toisten häiriöstäkin. Aavistuksen helpompia montélähdöt ovat kuin kärrylähdöt, mutta aika kovia näköjään nämäkin ovat, että ei näissäkään mitään lahjaksi saa.”

Kaksivuotiaana Jorma Huttuselle kasvattaja Jani Hartikaiselta siirtynyt Dream Divine on juossut jo 102 starttia, joten elämyksiä se on taustavoimilleen ehtinyt antaa roppakaupalla.

”Koskaan ei ole tarvinnut lähteä raveihin ihan lyötynä. Aina on ollut pieniä toiveita, että sen kanssa voi pärjätä”, Jorma Huttunen kiitteli.

Dream Divinen täysosuma oli suosikkipitoisen rivin yllättävin seikka. Voittajiksi pelatuimpina pystyivät Radetzky, Zolace ja Danilo Brick. Cover Princessin ykköstila tuli kakkossuosikkina.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi