Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie jätti muut kilpailijat kauas taakseen.
Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie jätti muut kilpailijat kauas taakseen.Kuva: Anu Leppänen

Dusktodawn Boogie Tammakriteriumin ylivoimainen sankaritar

Dusktodawn Boogie teki huiman esityksen kolmivuotiaiden tammojen suurkilpailussa eikä jättänyt muille mitään mahdollisuuksia.

Kolmivuotiaiden Tammakriterium oli lopulta vain yhden näytöstä, kun Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie lasketteli helponnäköiseen ja täysin ylivoimaiseen voittoon. Keulaan kiihdytti nopeasti lähtevä MAS For You ja Dusktodawn Boogie hakeutui sen rinnalle ensimmäisen puolikkaan jälkeen. 12,0-avauksen jälkeen vauhti ei missään vaiheessa rauhoittunut, vaan voitosta kisattiin tosissaan. Kun Danielsen viimeisen puolikkaan alussa antoi luvan, irtautui se keveästi muista ja liiteli tyylikkäästi suurkilpailuvoittoon. Se kirjasi ajakseen 13,4, mikä sivusi sen ennätyslukemaa.

Kovassa kilpailussa nähtiin useita hienoja uurastuksia. Toiselle sijalle kiri Santtu Raitalan ohjastamana Sahara Flames ja kolmanneksi Lake’s Diana kuskinaan Tapio Perttunen.

Kenneth Danielsen tuuletti antoisasti maalitolpalla, ja tunnelma oli kotimatkalla hilpeä.

”Fiilis on fantastinen ja hevonen oli fantastinen! Menee pari päivää, että tämä kunnolla ymmärtää”, hän iloitsi. ”Tiesin kyllä, että tamma on hyvä, ja tunsin lopussa, että sillä oli vielä voimia jäljellä. Tiesin myös, että meitä vastaan ajetaan, joten ei tämä ollut itsestään selvää.”

Ensimmäisen suurkilpailuvoittonsa ottanut valmentaja oli voittajaseremonioissa selvästi liikuttunut ja nieleskeli. Hänen Norjassa asuva isänsä oli saapunut katsomaan tamman karsintalähtöä.

”Koska se sujui niin hyvin, päätti hän jäädä vielä finaaliin ja matkustaa huomenna kotiin. Minulle merkitsee valtavasti, että hän oli näkemässä ekan suuremman menestykseni.”

Danielsen kertoi, että tällä hetkellä Dusktodawn Boogien kanssa voi unelmoida mistä vain.

”Tammalla on kaikki, se on kokonainen paketti. En ole löytänyt siltä yhtään heikkoutta, enempää ei voisi toivoa.”

Kotona Liedossa hevonen käydään läpi ja huolletaan. Sen jälkeen katse suunnataan Kriteriumiin, missä vastassa ovat tammojen lisäksi ikäluokan parhaat oriit ja ruunat. Myöhemmin syksyllä suunnitelmissa on osallistua Kasvattajakruunuun.

”Pitkän ajan tähtäimenä haaveenani on osallistua tämän kanssa Åby Stora Prisiin. Se olisi vasta muutaman vuoden päästä ja kaikkea voi toki tapahtua, mutta siitä olen unelmoinut. Olisi supermukavaa edustaa siellä suomalaisia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi