Dzingel jatkoi matkaansa yllätysosoitteeseen – ”Kauppa meni kahteen sanaan”
Ville Mikkasen käsissä hurjan voittovireen löytäneen Dzingelin ura jatkuu Tuulia Parkkosen omistuksessa ja Jani Punkkisen valmennuksessa.Kuva: Pekka Salonen

Dzingel jatkoi matkaansa yllätysosoitteeseen – ”Kauppa meni kahteen sanaan”

Voitokkaan suomenhevosen visiitti Keski-Suomessa jäi lyhyeksi. Ruuna muutti vapun alla Jani Punkkiselle Kouvolaan.

”Olen seurannut Dzingelin kaikki Mikkelistä käsin juoksemat startit, ja olin siitä itsekin kiinnostunut, mutta oli sellainen fiilis, että siitä ei oltu luopumassa”, Jani Punkkinen aloittaa.

”Sitten kun näin sen vaihtaneen omistajaa, otin yhteyttä ja kysyin, voisiko sen ostaa tai vaihtaa. Suvelan Tallin porukoiden kanssa kaikki voi käydä äkkiä, ja kauppa meni kahteen sanaan. Sieltä osataan myydä hyväkin hevonen.”

Vaihdossa Punkkinen ja hänen avopuolisonsa Tuulia Parkkonen antoivat vuodenvaihteessa Raviliigan huutokaupasta hankkimansa Royal Daten.

”Se juoksee vielä lauantaina Vermossa ja lähtee sitten uusille omistajille. Sekin on asiallinen hevonen, se oli kiva antaa ja sen kanssa on hyvä muiden jatkaa.”

”Taskullakin piti kyllä käydä”, Jani Punkkinen lisää.

Dzingel on hänen valmennuksessaan vasta toinen suomenhevonen, mutta perehdytys lajiin tuli parhaalta mahdolliselta taholta seitsemän vuotta sitten.

”Olin silloin kahdeksan kuukautta Ahokkaan Kallella töissä, ja siellä oppi valtavasti. Kalle oli sillä lailla hyvä työnantaja, että antoi ajaa alusta lähtien kaikkia hevosia – ei vain niitä helppoja.”

Nevan Neitoa Punkkinen valmensi toissa vuoden Villinmiehen Tammakilpaan asti. Lumi-Oosan voittamassa finaalissa se sijoittui neljänneksi.

”Se oli hyvä hevonen, mutta alakerta oli huono. Se varsoo tässä kuussa Fiilingistä”, Jani Punkkinen kertoo.

Vaikka tallin muut hevoset ovat lämminverisiä, Dzingeliä valmennetaan suomenhevossysteemeillä.

”Joku treenaa niitä kuin lämminverisiä, ajaa intervallia ja muuta, mutta ei niistä yleensä silloin hirveän pitkäikäisiä kilpahevosia tule. Mun järki sanoo, että suomenhevosia pitää valmentaa eri tavalla.”

”Dzingel tuli kaikin puolin siistissä kunnossa, ei mitään moitittavaa. Sillä tullaan varmasti starttiin jo tässä kuussa”, uusi valmentaja suunnittelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi