Evartti saapui Pohjoismaiden mestarina Turun voittajakehään.
Evartti saapui Pohjoismaiden mestarina Turun voittajakehään.Kuva: Anu Leppänen

Pissahätä ei haitannut - "Evartin hermot ovat täyttä rautaa"

Pohjoismaiden mestaruutta ravinkuningas Evartilla ei vielä ennen lauantai-iltaa ollut vyöllään. Kolmas kerta sanoi toden, kun ori pakeni kärkipaikalta omille teilleen.

Pohjoismaiden mestaruus käynnistyi suomalaisittain kaksijakoisin tunnelmin. Evartti haki kiihdytyksen päätteeksi kärkipaikalle, mutta sen kovin haastaja Vixeli pilasi pahaa laukkaan 100 juostuna. Tämän myötä Evartti sai ottaa vauhtia pois, ja nopeasti tuli tunnelma, että kaverit ajavat vain kakkosesta.

Päätöstuhannen alkaessa kolmas rata ruuhkautui Nylandin johdolla. Samaan aikaan Santtu Raitalalla oli Evartin kyydissä kireät ohjakset. Hän laski vasta loppukaarteessa Evartin menolleen, ja muut jäivät hetkessä kauas. Grislefaksen G.L. jyräsi Nylandin selästä kakkoseksi ja johtavan rinnalle avauksen jälkeen kiertänyt B.W.Rune oli sinnikäs kolmas.

Kovasta kisasta ja hienosta PM-tittelistä taistellessa, oli huvittavaa, että Evartin jälkikäteen ajateltuna orin kanssa jännittävimmät hetket koettiin ennen lähtöä.

"Sille tuli pissahätä ennen esittelyä, mutta ei Evartti sitten kuitenkaan halunnut vielä pissata", Raitala nauroi. "Kun tultiin radalle ja olin ottanut pruuvin, se pysähtyi kolme ja puoli minuuttia ennen starttia paikoilleen. Siinä kohtaa ori päätti virtsata, eikä se korviakaan lotkauttanut, kun Sheikki tuli vauhdilla ohitse. Hermot hevosella ovat täyttä rautaa, ja sitä kuskitkin ihmettelivät."

Jutta Ihalainen otti muun tiimin kanssa kuninkaan pissahädän itse pääosan esittäjää vakavammin.

"Vaikka ammatikseen tätä tehdään, niin sitä tuntuu hermoilevan tällaisia asioita. Aikaisemmilla kerroilla PM-lähdössä on ollut aina pientä epäonnea mukana, mutta nyt meillä oli sama katos kuin mikä orilla oli sen voittaessa Pikkukunkun. Ajattelin, että ehkä tästä kuitenkin tulee hyvä päivä. Pissahätäkään ei lopulta Evarttia haitannut."

Tapio Perttunen epäili Vixelin toiseen laukkaan päätöspuolikkaan alussa palaneen kärkisijan.

"Alussa hevonen haparoi, ja 100 juostuna se laukkasi sitten väkisin. Sen laukan ymmärrän, mutta toista laukkaa en. Vixeli pääsi etenemään selissä kohti kärkeä. Tuntui, että kakkonen toiseen laukkaan meni. Sen verran hyvin Vixeli tuli vielä loppusuoraa", Perttunen harmitteli.

Stallonelle jäi suomalaisista rintaman takana myös jossiteltavaa.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 14.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 3 V.G. Voitto, 62 %, 0,13 €

T75-2: 1 American Hero, 51 %, 0,24 €

T75-3: 2 Hierro Boko, 32 %, 0,60 €

T75-4: 8 Mask Off, 6 %, 7,59 €

T75-5: 11 Goodlookin' Pepper, 17 %, 27,66 €

T75-6: 3 Evartti, 65 %, 39,04 €

T75-7: 1 Rannan Pomo, 48 %, 57,50 €

7 oikein - 57,50 €

6 oikein - €

5 oikein - €

Vaihto: 458 005,52 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi