Edfromed aloitti Kaustisen T75-kierroksen yllätyksellä
Edfromed oli paras. Kuva: Anu Leppänen

Edfromed aloitti Kaustisen T75-kierroksen yllätyksellä

T75-1 Antti Teivaisen ohjastama Perfect Rainmaker piti johtopaikan sisäradan turvin ja veti lähtöä maalisuoran alkuun. Edfromed sai sopivasti tilaa johtavan takaa loppusuoralla ja spurttasi terävästi varmaan voittoon.
Frankenstein Am tuli kaukaa takaa mainiosti toiseksi. Ypäjä Louvre kiersi alussa pitkään kolmatta, ennen kuin pääsi toiseen ulkopariin. Siitä suosikki oli kolmas. Perfect Rainmaker tippui keulasta viidenneksi.

Voitto oli Markus Pulkkisen valmentamalle Edfromedille kolmas peräkkäinen ja tuli uudella ennätyksellä 13,4ake. Santtu Raitala ajoi hevosta nyt ensimmäistä kertaa, mutta oli seurannut sen edesottamuksia. "Se on saanut tsemppiä ja vauhtia lisää", Raitala totesi.

T75-2 Keulapaikka oli poikaa toisessa kohteessa. Hamlet Star ja Veli-Erkki Paavola rynnistivät sinne alussa, eivätkä antaneet paikkaansa koskaan pois. "Hevonen oli turhankin innokas ja vei minut keulaan", Paavola kuvaili.

Exploiding Belle oli kaukana voittajan takana hyvä kakkonen. Kolmanneksi tullut Just A Flirt ansaitsi suorituksestaan täydet pisteet. Se jäi kiertämään 09,0-avauksessa kolmatta rataa ja kierroskin oli vielä 11,5. Siihen nähden Just A Flirt kesti urheasti.

T75-3 Kierroksen pelatuin hevonen Vilivillis ampui keulaan. Jarmo Saarela sai viitosradalta lähteneen Niemen Eemilin notkeasti matkaan ja sujautettua johtavan selkään. Siitä Tarmo Liikamaan ori sai sopivasti tilaa ja käytti saamansa mahdollisuuden parhaalla tavalla. "Tilat tuli kreivin aikaan ja tämä spurttasi nasakasti. Metriä myöhemmin olisi oltu myöhässä", Saarela koki.

Vilivillis koki niukan tappion ja selvää nousukuntoa esittänyt Kaappi runttasi kolmanneksi.

T75-4 Kimmo Taipaleen valmennukseen siirtynyt Valiant Dream aloitti uudesta tallista suoraan ykkösellä. Dickson Shadow sai vetää 3100 metrin matkaa suhteellisen sopivaa vauhtia, mikä ennusti taaempana juokseville ongelmia. Valiant Dreamin kiri oli kuitenkin rivakka, kun lähdössä pääteltiin viimeiset 500 metriä 1.12-kyytiä, oli sen vauhti vielä paljon kovempaa. "Hevonen tuntui koko ajan hyvältä", ykkösen ohjastanut Ari Moilanen kehaisi.

Dickson Shadow piti kakkosen ennen Griminal Jackia, joka ei saanut käyttää kaikkia voimiaan.

Petri Lahti-Luopa (vas.) osti tunti ennen voittoisaa lähtöä Suvelan Tallilta puolikkaan Valiant Dreamista.

T75-5 Aivan upean loppusuoran taistelun tarjosivat johtanut Joriini ja sen rinnalla jyrännyt Vixen. Joriini piti loppuun saakka turpansa edellä. Viime vuoden kuninkuuskilpailun viides ja kuudes osoittivat, että tänä vuonna nämä oriit kamppailevat Seinäjoella mitalisijoista, miksei jopa kuningas voi löytyä tästä kaksikosta. "Joriini on päässyt harvoin keulaan, eikä oikein osannut siitä mennäkään" Hannu Hietanen totesi.

Morison oli hyvä kolmas.

T75-7 Tämän päivän raviurheilussa, varsinkaan lämminveristen lähdöissä, nähdään harvoin voittaja 60 metrin takamatkalta. Golda Paris teki tämän tempun Iikka Nurmonen rattaillaan. Viimeinen ohitettava oli Stonecapes Respect.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi