Juha Vidgrénin viikonloppu oli menestyksekäs. Axel Combon perjantainen Rättvikin voitto sai jatkokseen lauantaina Teivossa Tammer-ajon voiton Tellmeastorylla.
Juha Vidgrénin viikonloppu oli menestyksekäs. Axel Combon perjantainen Rättvikin voitto sai jatkokseen lauantaina Teivossa Tammer-ajon voiton Tellmeastorylla.Kuva: Anu Leppänen

Einari Vidgrén Oy satsaa Suomeen – Ruotsin kriterium-finalistikin Vieremälle

Kolme mielenkiintoista hevosta siirtyy parin viikon päästä Mattias Djuselta Matti Nisosen valmennukseen.

Kaikkein mielenkiintoisin kolmikosta on 4-vuotias Djokovic, joka laukkasi viime vuoden Ruotsin kriterium-finaalissa neljänneltä sijalta täysissä voimissa loppukurviin. Nelivuotiskausi ei lähtenyt kunnolla käyntiin, joiten voittosumma on kykyihin nähden suorastaan naurettava: alle 40 000 euroa!

”Sillä tähdättiin koko vuosi derbyyn, mutta sitten se sairastui, ja karsinnat jäivät ajamatta. Nyt koitetaan saada sairastelukierre poikki pikkutallissa”, Juha Vidgrén paljastaa suunnitelman.

”Hevonen on sen oloinen, että pärjää pitkään, kunhan se saadaan terveeksi.”

Toinen 4-vuotias, tamma Gorgeous Eagle, aloitti keväällä Djuselta lupaavasti, mutta on pitänyt kesäkuun alusta lähtien taukoa.

”Sillä oli ensin jänteessä sanomista, ja kun se saatiin kuntoon, tuli lihasrevähtymä tarhassa. Sekin on nyt toipilaana”, Vidgrén jatkaa.

Kolmantena Suomeen tulee 2-vuotias Lexus Dreamin pikkuveli Rajah Dream.

”Sille tuli ihmeellinen kinnerpaise, joka vaivasi sitä aika paljon. Kun kyseessä on isokokoinen Suomessa syntynyt hevonen, niin otetaan sekin tänne talvitreeniin. Siinä on Matille varsa.”

Ennestään Vieremällä on Einari Vidgrén Oy:n hevosia 12.

"Matti saa käydä kaluston läpi, ja parissa kuukaudessa tehdään päätökset, mitä niistä pidetään. Tavoitteena on tason nosto tallissa”, Juha Vidgrén linjaa.

Ruotsiin jää vielä viisi hevosta:  Zio Paperone Jet, Tero Lehterän kanssa puoliksi omistettu Radetzky sekä 1-vuotias ori Global Dazzle Djuselle, tammojen Sprintterimestari Grande Diva Sisu Per Nordströmille ja Janne Korven kanssa yhteinen 3-vuotias Axel Combo Pekka Korvelle.

”Grande Diva Sisusta vaihdeltiin viestiä Nordströmin kanssa sunnuntaina, ja se jatkaa Breeders Crownin välieriin hyvässä kunnossa. Vaikka se on juossut kovissa lähdöissä, sitä on kilpailutettu säästeliäästi, eikä kuntohuippu ole ohi. Olisi hienoa, jos se pääsisi vielä neljänteen finaaliin”, Vidgrén haaveilee.

”Axel Combo voitti Jannen kanssa perjantaina Rättvikissä ja meni täyden voltin 14,7. Seuraavaksi vuorossa on Kymenlaakso-ajo, johon ori pääsee paalulle.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi