Teemu Okkolin ajoi Eivarin selvään voittoon.
Teemu Okkolin ajoi Eivarin selvään voittoon.Kuva: Anu Leppänen

Eivari pysyi ravilla ja voitti ylivoimaisesti – ”Tänään tuli ehjä startti, se näkyy tuloksessa

Jyväskylän T5-kierroksen viides lähtö, toinen T5-kohde, oli yhden hevosen näytöstä. Teemu Okkolinin ohjastama Eivari oli kisan ylivoimainen voittaja.

Enintään 4500 euroa tienanneiden suomenhevosten tasoitusajossa oli mukana monta aloittelevaa ravuria. Uransa alkutaipaleella oleville suomenhevosille tyypillisesti kahden kierroksen aikana nähtiin paljon laukkoja, mutta tähän saakka uransa jokaisessa startissa väärälle askellajille sortunut Eivari sen sijaan malttoi ravata koko matkan.

Teemu Okkolin eteni ohjastettavallaan keulapaikalle jo ensimmäisellä takasuoralla, eikä sen jälkeen voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Maalisuoralle kaarruttaessa muut olivat jääneet jo kauas, ja loppusuoran aikana ero vain kasvoi. Eivari voitti lopulta aivan ylivoimaiseen tyyliin.

”Tämä on treenattu hevonen ja minulle entuudestaan tuttu. Tämähän oli minulla treenissäkin jonkun aikaa nuorempana. Tämä on ollut tosi lahjakkaan tuntuinen hevonen koko ajan, eikä tämä tullut minulle yllätyksenä. Se menee tällaisia vauhteja kuin lenkkihommia olisi”, Okkolin kertoi radan voittajahaastattelussa. ”Tämäkin on orihevonen, niin se mielellään katselee, mitä kaverit tekevät. Siitä laukat paljon johtuvat. Ensimmäisessä voitossakin oli niin tyhmä häiriö tälle hevoselle, mutta sellaista tämä raviurheilu välillä on.”

Uransa toisen täysosuman ravanneen 5-vuotiaan oriin on kasvattanut ja omistaa Paavo Takala, joka nykyään myös valmentaa hevosta. Hänellä on useita omia kasvatteja, mutta Okkolin ennusti, että Eivarista tulee tähänastisista paras.

”Jos tämä saa olla terveenä, odotan sen parantavan tässä talven aikana tosi paljon”, kuski odottaa. ”Olen tätä hevosta Paavolle kehunut. Olemme tehneet hänen kanssaan pitkään yhteistyötä. Paavo on oikein mukava ja leppoisa mies, meillä juttu lentää.”

Kotimatkalta tavoitettu Okkolin kertoo puhelimitse vielä tarkemman arvion Eivarista ja sen kyvyistä.

”Sillä on hyvät ominaisuudet. Se tulee varmasti olemaan joskus aika nopeakin hevonen ja sillä on hyvä moottori”, hän kuvailee. ”Se on nuori hevonen ja vähän lapsellinen ja orimainen omalla tavallaan, siksi niitä laukkoja tulee. Tänään tuli ehjä startti, niin se näkyy tuloksessa.”

Okkolin sanoo myös sillä olleen suuri merkitys, että ori sai viime kisassaan Kouvolassa startin alle muutaman kuukauden tauon jälkeen. Siinäkin lähdössä Eivari oli voittotaistossa, mutta maalisuoran alussa tullut laukka pilasi mahdollisuudet ykkössijaan.

”Sen tunsi selvästi, että hevonen oli jo puujaloilla siinä lopussa. Tämä tulee varmasti parantamaan starttien myötä. Sillä on tosi hyvä tyyli mennä. Se voimistuu, kehittyy ja kasvaa henkisesti lähtöjen myötä. Tosi mielenkiintoinen hevonen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi