Keskiviikon Hevosurheilussa käsitellään eläköityviä hevosia. Kannen mainos: piirros Leena Alérini.
Keskiviikon Hevosurheilussa käsitellään eläköityviä hevosia. Kannen mainos: piirros Leena Alérini.

Eläköitymisen kynnyksellä

Keskiviikon Hevosurheilussa mietitään ravikilpailuista eläköitymisen ikärajoja – siis hevosilla. Luomme myös katseen kohti pohjoista, sillä tutustumme torniolaisvalmentaja Petteri Jokeen ja vihjeissä varustaudumme viikonlopun Arctic Horse Raceen.

Tähän vuoteen loppuu Suomessa kilpaileminen monelta tutulta nestorilta. Tutustumme niistä Vieskerin Valoon ja Seabiscuitiin. Kysymme myös Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Talalta, onko hevosten kilpailuikärajoihin kenties tulossa muutoksia.

Ainakin Seabiscuitin taustajoukot ovat miettineet hevosensa viemistä vielä muutamaksi kuukaudeksi kilpailemaan Ruotsiin, jossa lämminveriruunien ja oriiden kilpailuikää juuri nostettiin. ”Se, miksi me mietitään kilpailemista 13-vuotiaana, vaikka iän myötä tulee yleensä vaivoja ja kilpailukyky heikkenee, tällä on käynyt tavallaan päinvastoin. Me nähdään, että hevonen on nyt ollut täysin terve koko vuoden ja klinikkakäynnit on nollilla”, kertoo omistajakimpan Maunulan Keksi ja Finanssin edustaja Juha-Matti Mäkilä.

Petteri Joki yritti välillä vakavissaankin ottaa pesäeroa hevosista, mutta lopulta hän joutui nostamaan kädet pystyyn hevosten vetovoiman edessä.

Aikanaan hän oli pohjoisen tenavatähti ajettuaan 18 voittoa vuonna 1994 ollessaan 18- ja 19-vuotias. Sittemmin Joki on tullut tutuksi yhtenä pohjoisen johtavista narumiehistä ja Petri Salmelan luottomiehenä, mutta välillä ravit olivat hänen elämässään sivuroolissa.

Miten on Joen elämä uomissaan ja mitkä ovat miehen tulevaisuuden suunnitelmat? Mitä hän ajattelee hevoskalustostaan ja mitkä ovat pohjoisen kilpailumahdollisuudet? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Uutisissa kerromme, mitkä tulevaisuustyön mietinnöt ovat menossa käytännön toteutukseen ja mitä seuraavaksi tapahtuu ratojen organisaatiomallille, joka pysähtyi valtuuskuntaan ja palautettiin hallituksen käsittelyyn.

Vielä on virtaa -sarjassa käymme tapaamassa kahdenkymmenen vuoden takaista derby -voittajaa Obelix Laukkoa, joka toimittaa nykyään harrasteratsun ja oloneuvoksen virkaa. Lisäksi kannattaa käydä Hevosurheilun nettisivuilla lukemassa juttu Obelix Laukon urasta.

Keskiviikon lehdessä on myös kattava vihjepaketti loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi