Elian Web ja Katja Melkko tekivät derbyhistoriaa

Elian Web ja Katja Melkko tekivät derbyhistoriaa

Suuren Suomalaisen Derbyn voittajan isä ja emä ovat kotimaisen West Breedingin hevosia. Suomalaisista aineksista tehty voittaja tulee 10 hevosen tallista. Sitä valmentaa historian ensimmäinen Derbyn voittanut naisvalmentaja.

Hevosurheilun raportti ikäluokkakisasta kertoo Katja Melkon ja Elian Webin ohjastajan Janne Sorosen mietteet voiton jälkeen. Soronen paljastaa, mikä ravimediasta kuultu kommentti sytytti varmuuden voitosta hänen sisällään. Melkko kertoo, mitä etua valmennettavien hevosten pienestä määrästä on ollut sekä hevosille että niiden omistajille. Mukana myös hevosen kasvattajien Petri Rahkon ja Antti Harjun kommentit.

Myös Ruotsin Derbyssä nähtiin timantinkovaa kotimaista osaamista, kun Timo Nurmoksen valmentama ja Jorma Kontion ohjastama Readly Express ravasi maan klassisten ikäluokkakilpailujen tuplavoittajaksi. Edellinen Derbyn ja Kriteriumin tuplavoittaja on Prix d’Ameriquen nimiinsä vienyt Maharajah. Hevosurheilu oli paikalla seuraamassa naapurimaan Derbyn tapahtumia. Raportin lisäksi kerromme lähikuvassa, keitä ovat Niemelän veljekset, joita Timo Nurmos kiitti voittopuheessaan.

Knows Nothing ravasi kesäkuussa Eskilstunassa mailin aikaan 10,1. Reijo Liljendahlin mukaan parhaat ajat ovat kuitenkin vielä edessä. Tapasimme 7-vuotiaan lämminveriorin ja Liljendahlin Julmyrassa ja kuulimme Liljendahlin mietteitä siitä, mikä muodostaa hänen valmennustallinsa vankimman kivijalan.

Mikkelin rataremonttiin aiotaan panostaa suurella summalla. Remonttia tukee myös Mikkelin kaupunki, joka omistaa raviratayhtiöstä 53 prosenttia. Maailman nopein ravirata nähdään kaupungin teknisen johtajan Jouni Riihelän mukaan sekä imagonrakentajana että matkailuvalttina. Hevosurheilun uutiset kertovat remontin aikataulun sekä siihen satsattavan summan.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi