Elian Web teki huikean uran ja kilpaili menestyksekkäästi sekä Suomen että Ruotsin huipulla.
Elian Web teki huikean uran ja kilpaili menestyksekkäästi sekä Suomen että Ruotsin huipulla.Kuva Totofoto

Elian Webin kilpakengät ripustettiin naulaan – kiitos, Eetu!

Merkittävä luku suomalaisessa ravihistoriassa on päättynyt. Katja Melkko kertoi itsenäisyyspäivän iltana Facebook-sivuillaan, että Elian Webin kilpaura on ohi.

Päätös ei tullut suurena yllätyksenä. Kahta viimeistä kautta varjostivat terveydelliset ongelmat, ja Elian Web kilpaili niiden aikana vain kuudesti ilman suurempaa menestystä.

Alku-uralla menestystä tuli sitäkin enemmän. Elian Web aloitti jo kaksivuotiaana ja voitti kauden seitsemästä startistaan kolme.

Kolmivuotiaana se voitti Oulu Expressin ja sijoittui sen jälkeen Kriteriumissa ja Kymenlaakso-ajossa toiseksi. Kausi päättyi Turussa Kasvattajakruunun voittoon.

Nelivuotiaana Elian Web sijoittui Kuopio Stakesissa toiseksi. Loppukaudesta se ei enää tappiota kokenut vaan juoksi Suur-Hollolan Nelivuotispokaalista alkaneen seitsemän voiton putken, johon sisältyivät lisäksi Eugen Pylvänäisen Muistoajo, Derby, St Leger ja Kasvattajakruunu.

Viisivuotiskauden parhaat saavutukset olivat Finlandia-ajon ja Suur-Hollola-ajon kolmossijat. Kuusivuotiaana Elian Web starttasi vain viidesti. Suur-Hollola-ajon kakkossija maalikamerassa Ranch Kellylle häviten oli kauden kohokohta.

Seitsemänvuotiaana Elian Web kilpaili pääosin Ruotsissa ja keräsi kovista lähdöistä 114 000 euron tilin, vaikka voitti vain kolmesti. Ennätys kaunistui 09,9:ään, mikä jäi myös koko uran parhaaksi tulokseksi.

Kahdeksanvuotiskausi oli uran ylivoimaisesti paras. Elian Web voitti mm. Paralympiaravien finaalin ja Suur-Hollolan ja keräsi rahaa huimat 310 000 euroa.

Kaikkiaan Elian Web kilpaili urallaan 81 kertaa totosijoin 29-11-13 ja tienasi radoilta 913 699 euroa.

Lisää aiheesta keskiviikkoaamuna.

Talli Webbie sai juhlia nelivuotiskauden päätteeksi Elian Webin valintaa Vuoden hevoseksi.
Talli Webbie sai juhlia nelivuotiskauden päätteeksi Elian Webin valintaa Vuoden hevoseksi.Kuva: Ada Pykäläniemi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi