Ellin Sisu on suuri suosikki myös OEX-finaaliin.
Ellin Sisu on suuri suosikki myös OEX-finaaliin.

Ellin Sisu sivusi SE-tulosta 25,2

Äimärautiolla ratkottiin ensimmäiset Oulu Expressin ensimmäiset finalistit. Suomenhevosten puolella on vain yksi suosikki, SE-tulosta keulasoolollaan sivunnut Ellin Sisu.

Kuusi ensimmäistä suomenhevosfinalistia saatiin selville Oulun karsintalähdössä. Ellin Sisu repi porukan riekaleiksi heti avaustuhannen aikana. Väliajoin 23,0-23,5-22,5-30,0 porukkaa vetänyt ori kangistui ymmärrettävästi itsekin, mutta vain Arvon Herra pysyi näköetäisyydellä Pauli Raivion hirmusta. Täyden matkan ryhmäajossa sivuttiin Koivikon Kallen vuonna 2013 juoksemaa SE-tulosta 25,2. Ihan niin kovaa Raiviolla ei ollut tarkoitus ajaa.

"En tiedä, mitä siihen keksisi, että Ellin Sisu menisi rauhallisemmin", Raivio kommentoi. "Hevonen on vähän vaikea ajaa. Se on vielä lapsellinen, ja kolmannella puolikkaalla piti pitää se vähän hereillä, ettei käy vanhanaikaiset. Lopussa oli mielessä vain finaalipaikka, ja se ajettiin varman päälle. Korvatkin on ummessa.”

”Ravi on helppoa ja eteenpäin vievää. Varmaan ori on paras tämän ikäinen, mitä minulla on ollut."

Lämminveristen ensimmäisessä karsinnassa Little Easy sai Jukka Torviselta täydellisen reissun toisessa ulkona. Obrigadon siirryttyä viimeisen takasuoran lopussa kärkeen sai valjakko vapaan radan eteensä. Lopussa ruuna nappasi voiton parastaan antamatta.

Benjamin Evo kiri taustalta terhakasti kakkoseksi, Obrigado oli johtavan rinnalta hyvä kolmas ja Arctic Lord nappasi neljännen tarjolla olleen finaalipaikan.

Toisessa karsinnassa Golda Paris puolusti keulapaikkaansa, vaikka Easy Ride kävi sitä kyselemässä. Alku meni turhan reippaaksi ja verekset voimat kirivät lopussa kärkeen.

Minto's Daisy Star sai tasaisemman juoksun toisessa ja kolmannessa ulkona, ja Minna Piirosen valmennettava rutisti hienosti ykköseksi. Golda Paris oli urhea kakkonen, ja paikkaa useamman kerran kärjen takana vaihtanut Easy Ride kolmas. Stella Unica pinnisti neljäntenä finaaliin.

Lämminveristen kolmas karsinta juostaan keskiviikkona Vermossa ja siitäkin menee neljä hevosta finaaliin. Suomenhevosten toinen karsinta juostaan puolestaan torstaina Jokimaalla, jolloin ratkeaa kuusi finalistia lisää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi