Orlando Knick ja Elliot Web taistelivat Kuopion jääpolanteisella maalisuoralla rinta rinnan. Kuva: Juhani Hynynen
Orlando Knick ja Elliot Web taistelivat Kuopion jääpolanteisella maalisuoralla rinta rinnan. Kuva: Juhani Hynynen

Elliot Webille ansaittu onnistuminen kotiradallaan: "Tämmöisiä kun saisi lisää"

Veli-Pekka Toivanen sai tuulettaa lämminveristen ykkösdivisioonafinaalin päätteeksi Kuopion Sorsalossa. 

Vauhdikkaassa 10,0-aikaisessa avauksessa keulapaikan nappasi Iikka Nurmosen Orlando Knick, ja ennakkosuosikki Ricocone jäi Olli Koivusen ohjastamana rinnalle. Räjähtävän alun jälkeen matkavauhti tasoittui, ja Nurmonen sai johtaa joukkoa aina viimeiseen kaarteeseen saakka.

Veli-Pekka Toivasen ohjastama Elliot Web oli seurannut johtavan selässä tiiviisti koko matkan. Maalisuoralla Toivanen käänsi lopulta Orlando Knickin rinnalle, ja kiritaisto kääntyi kotiradan Elliot Webin voitoksi.

"Kotiradalla ja divisioonalifinaalissa vielä, aivan mahtavaa", iloitsi ruunan valmentaja Juha Pylkkänen. Voittajahaastattelussa mies myönsi voiton hieman herkistävän. Aikoinaan toipilaaksi miehen talliin tullut Elliot Web on osoittanut olevansa sitkeä kilpahevonen.

Ykkössija oli 8-vuotiaalle ruunalle kauden viides ja uran neljästoista. Voittoajaksi kirjattiin 14,5ake.

"Koko vuosi on kierretty kilpaa, eikä tämmöisiä voittoja ole tullut. Onhan se hienoa, että näin vuoden viimeisinä hetkinä sitten", valmentaja totesi.  "Nyt Vellu ajoi tosi hienosti, ja se näkyy tuloksissa."

Hirvilahdessa omaa talliaan pitävä Pylkkänen pyöritti aikoinaan navettaa, mutta lypsykarja ja sonnit vaihtuivat lopulta ravihevosiin. Nyt hevosia on parisenkymmentä, joista noin puolet on kilpailukäytössä.

"Elliot Web on meidän toimintamme tukipilari. Tämmöisiä kilpahevosia kun saisi lisää talliin! "

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi