Gyro Gearloose karkasi Lady-Liigan ykköseksi.
Gyro Gearloose karkasi Lady-Liigan ykköseksi.Anu Leppänen

Emma aiheutti lisää kylmiä väreitä - Lady-liigan finaali naisen komennossa

Lady-liiga avasi Superlauantain. Finaalissa naisista näppärin oli odotetusti Emma Väre, joka narutteli suosikki Gyro Gearloosen ykköseksi. Pian päästään 200 000 euron jackpotin kimppuun.

Emma Väre kiihdytti Gyro Gearloosen kanssa päättäväisesti kärkipaikalle. Parivaljakko joutui puolustamaan saavutettua asemaansa tosissaan, sillä King Of Alabama tuli rinnalle vaatimaan tempoa. Koko ensimmäinen kierros paineltiin 14,4-kyytiä, mikä oli useamman kymmenyksen hevosen ennätystä kovempaa.

“Toivoin, että olisin saanut ajaa vähän hiljempää", Väre nauroi voittajahaastattelussa. "Toisaalta jälkikäteen en oikein tiedä, miten olisin tuolla hevosella oikein voinut hävitä tuon lähdön. Se olisi ollut taito sekin. Gyro Gearloose oli niin hyvä."

Tallialueella tuore Lady-Liigan voittaja antoi onnistumisestaan kunnian hevoselle.

"Tosi miellyttävä tuttavuus, ja hirmu miellyttävä hevonen ajaa", Väre lisäsi tallialueella. "Olin etukäteen ajatellut, että jos vain keulaan pääsen, niin siitä sitten ajan. Päästiin aika helposti keulaan, mutta sen jälkeen huolenaihe oli, kun saatiin aika paljon prässiä ekalla 800 metrillä. Saatiin onneksi sen jälkeen välissä ajaa vähän hiljempaa, jonka jälkeen hevonen voitti todella helposti."

Loppukaarteessa valjakko irtosi vaivattomasti muilta.

"Suoralla se vähän jopa hölmistyi jäädessään ihan yksin, ja jouduin vielä sanomaan sille, että mennään vielä. Muutoin loppumatka oli ihan pelkkää nautiskelua."

Lady-Liigalle tämän kauden supertähti toivoo jatkoa.

"Tällainen kilpailusarja oli Miialta (Salminen) hieno keksintö, ja kädenojennus naiskuskeja kohtaan. Hienoa, että myös radat otti Lady-liigan tällä tavalla vastaan. Paljon kertoo sekin, että osalähdöissä oli mukana yli 80 eri kuskia, mikä kertoo siitä, että tilausta kisalle on."

Hevosen valmentaja Piia Mäkelä on tehnyt ruunasta vaikeuksien jälkeen voittajahevosen.

"Gyro Gearloose tuli minulle pouolitoista vuotta sitten, ja sillä oli kaviossa murtuma", Mäkelä taustoitti. "Laitettiin se kuntoon, ja ruvettiin treenaamaan. Samalla tavalla hevosta on sen jälkeen laiteltu koko ajan. Perustreenillä mennään, ei mitään ihmeempää."

Vauhdikkaaseen finaalilähtöön päättynyt Lady-liiga alkoi keväällä, ja se käsitti 21 alkukilpailua eri radoilla. Vermon Superlauantai-ravien finaaliin pääsi mukaan 12 eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa. Osakilpailuista jaettiin ohjastajille pisteet seuraavasti: 21-16-13-10-8-7-6-5-4-3-2-1. Hylkäys ja keskeytys eivät karuttaneet pistesaldoa. Osakilpailujen päätyttyä jokaiselta ohjastajalta huomioitiin viisi parasta suoritusta pistelaskussa.

Henna Halme oli kakkonen, ja Oona Halme sijoittui finaalissa kolmanneksi.

Lue lisää Superlauantain Kavioliiga-raveista maanantaina diginä ja keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi