Enjoy Lavec syntyi Ruotsissa, kilpaili Yhdysvalloissa ja astui Suomessa. HU arkisto
Enjoy Lavec syntyi Ruotsissa, kilpaili Yhdysvalloissa ja astui Suomessa. HU arkisto

Enjoy Lavec siirtyi vihreämmille niityille – ”Nyt on kovat pojat mullissa”

Suosittu siitosori Enjoy Lavec (Pine Chip) on lopetettu tänään 24-vuotiaana ja haudattu kotipihaan.

Enjoy Lavec saavutti raviurallaan ennätyksen 09,6aly (3) ja yli 930 000 USD voittosumman. Se voitti urallaan muun muassa Peter Haughton Memorialin ja World Trotting Derbyn, ja oli Hambletonianissa kolmas.

Jälkeläisiä sille kertyi pitkälti toistatuhatta. Nopein jälkeläinen on ME-ruuna Enough Tough 08,1aly.

Kankaan Seppo (ell) kävi tänään lopettamassa Enskan. Sen hampaat olivat menneet niin huonoon kuntoon. Se kyllä söi hyvin, mutta sille piti ruoka laittaa puuroksi. Sitä jouduttiin viemään klinikalle, kun se veti ruokaa henkeen. Haikea olo on”, Sari Lappi sanoo.

Oriin kaulan ja leuan väliin oli lisäksi kasvanut nyrkinkokoinen patti.

”Ajateltiin, että jos sillä on jotain syöpääkin, niin päätettiin, ettei mietitä enää. Ennemmin silloin päästää eläimen pois päiviltä, kun on vielä vähän elämänvaloa silmissä.”

Enjoy Lavec ostettiin viime keväänä Lappien tytärten nimiin. Se ehti astua Mountain-tallilla viiden vuoden ajan.

”Siitä näki heti, että se oli pikkuisen parempi hevonen. Siinä oli vanhanakin semmoinen leima. Muut oriit eivät edes kiljaisseet, kun Enska oli hypyllä”, Sari Lappi kertoo.

”Sehän piti käsin hyppyyttää, kun se ei suostunut pukkitammaa siementämään takapäähän ollenkaan. Sen piti päästä kiertämään koko pukkitamma ja pitää etujalkoja pukin pään päällä. Mutta ikinä se ei jättänyt siementämättä. Se olisi hypännyt aamulla, päivällä, iltapäivällä ja illalla, jos olisi saanut.”

Mountain-Tallilla astunut siitosori Gentle Star on myös haudattu toholampilaistilan pihaan.

”Nyt on kovat pojat mullissa. Enjoy Lavec lepää isojen, komeiden kuusten juurella tammalaitumen vierellä. Siellä se saa katsoa tammojensa perään.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi