Epäonnen soturi vaihtoi omistajaa – ”Tällä on ollut oikeasti huonoa tuuria”
Quick Vald voitti viime kaudella seitsemän kertaa, viimeksi juhannuksena Härmässä.Kuva: Roosa Lindholm

Epäonnen soturi vaihtoi omistajaa – ”Tällä on ollut oikeasti huonoa tuuria”

Maaliskuussa menehtyneen Ilmari Halisen aiemmin osaomistama Quick Vald siirtyi tiistaina Jukka-Pekka Kauhasen kokoaman kimpan omistukseen.

Quick Vald tunnetaan hevosena, joka tekee parhaat juoksunsa piikistä ja vain harvoin häviää siitä. Viime aikoina ei keulaan ole kuitenkaan ollut asiaa – milloin huonon lähtöpaikan, milloin jonkun nopeamman avaajan takia – ja selkäjuoksujen jälkeen on pussinsuu pysynyt usein kiinni. Näin kävi viime viikonlopun Finlandia-raveissa molempina päivinä.

Toinen osaomistaja Jorma Kilpiäinen mainitsi Jukka-Pekka Kauhaselle hevosen olevan myytävänä, ja kaupat syntyivät tiiistai-iltana. Quick Valdin osti kuuteen osuuteen osuuteen jaettu porukka, jossa Kauhasten Dahlia-Talli Oy on yhdellä osuudella mukana.

”Oltiin katseltu starttihevosta jo jonkun aikaa ulkomaita myöten. Tämä sytytti ihan eri tavalla, kun tiesi taustat – erityisesti sen, miten säännöllisesti ja lyhyillä väleilläkin tällä oli päästy kilpailemaan. Terveyden täytyy olla silloin hyvä. Lisäksi tällä on ollut oikeasti huonoa tuuria”, Jukka-Pekka Kauhanen painottaa.

Vaikka ostajakimpassa on valmentaja, hevonen jäi toistaiseksi Matias Salon talliin.

”Ajatus on, että se juoksee Stakes-päivänä 14.5. Kuopiossa. Ennen sitä ei tehdä mitään muutoksia, Esa Holopainen jatkaa rattaillakin. Kuopiosta olisi hyvä jäädä tänne Savoon, mutta jos hevonen sata metriä voittaa, niin saattaahan se palata takaisin Iittiinkin”, Kauhanen kaavailee.

Quick Vald voitti viime kaudella seitsemän kertaa, viimeksi juhannuksena Härmässä.
Merkittävä ravivaikuttaja Ilmari Halinen on kuollut

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi