Kymenlaakson käräjäoikeus antoi tuomionsa huumevyyhdissä. Arkistokuva.
Kymenlaakson käräjäoikeus antoi tuomionsa huumevyyhdissä. Arkistokuva.

ESS: Neljälle ankarat tuomiot huumevyyhdissä – pisin tuomio ykköstason hevosen omistajalle

Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että viranomaiset pääsivät nelikon jäljille FBI:n avulla. Huippuhevosen omistajan katsottiin olleen huumeverkostossa muita ylemmällä tasolla.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut neljä miestä huumausaineisiin liittyvästä rikosvyyhdistä. Pisimmän vankeustuomion sai lahtelainen Toni Lasila. Hänet tunnetaan hevospiireissä parhaiten Lexus Dreamin kasvattajana ja osa-omistajana.

Lasila tuomittiin 11 vuodeksi ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeistä huumausainerikoksista, huumausainerikoksista, dopingrikoksesta sekä laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä.

Etelä-Suomen Sanomat kertoo, että syyttäjän mukaan Lasila hankki viime kevättalvella Anomin avulla 6,9 kiloa erittäin vahvaa amfetamiinia, reilut 19 000 ekstaasitablettia ja 3 kiloa lääkeaine ketamiinia.

Anom on mobiilisovellus, jota rikolliset käyttivät vuosien ajan piilotellakseen viranomaisilta, mutta josta tuli lopulta ansa. FBI ja AFP pystyivät murtamaan sen salauksen ja lukemaan viestintää reaaliajassa.

Käräjäoikeuden mukaan Lasila on ollut huumausaineiden myynti- ja levitysorganisaatiossa ylemmällä tasolla kuin muut tuomituista. Hän oli muun muassa hankkinut Anom-puhelimia muille ja ohjannut heidän toimintaansa. Käräjäoikeus katsoi, että Lasila oli tavoitellut ja saanut toiminnallaan suurta taloudellista hyötyä.

Suomen poliisi pääsi tekojen jäljille, kun FBI lähetti viime keväänä Suomeen tietoja rikollisten viestinnästä. Samassa vyyhdissä tuomittiin myös kaksi kymenlaaksolaismiestä ja yksi hyvinkääläismies. Tuomiot vaihtelivat 4 vuodesta 8 kuukaudesta kahdeksaan ja puoleen vuoteen. Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Etelä-Suomen Sanomien uutisessa kerrotaan, että viranomaiset ottivat kiinni noin 800 henkilöä 33 maassa 7. kesäkuuta. Suomessa kiinniottoja tehtiin noin 100.

Etelä-Suomen Sanomien uutiseen pääset tästä.

Toni Lasila (oik), Johanna Kyläkoski ja Ari Moilanen poseerasivat Lexus Dreamin vierellä Sweden Cup -karsintavoiton jälkeen 25.5.2019.
Toni Lasila (oik), Johanna Kyläkoski ja Ari Moilanen poseerasivat Lexus Dreamin vierellä Sweden Cup -karsintavoiton jälkeen 25.5.2019.Jarno Unkuri

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi