Estelle Nordique pisteli tammalähdön parhaaksi vahvalla kirillä
Olli Koivusen ajokki Estelle Nordique oli kirivaiheessa pitelemätön.Kuva: Pekka Salonen

Estelle Nordique pisteli tammalähdön parhaaksi vahvalla kirillä

Olli Koivusen ohjastama Estelle Nordique otti Toto64-jackpotkierroksen avauskohteessa vakuuttavan kirivoiton, vaikka kuski ennen lähtöä arveli tamman tarvitsevansa tuuriakin mukaan.

Toto64-1: Hannu Torvisen ohjastama Nemea Facade otti 2620 metrin kisassa kärkipaikan heti startista itselleen. Juha Utala kierrätti etusuoralla kakkossuosikki Poetry In Motionin johtavan rinnalle, mutta matkaa taitettiin rauhassa.

Kirilenkin alussa Olli Koivunen käänteli Estelle Nordiquen 3. ulkoa kolmannelle radalle. Suosikki Loveya Fashion yritti Pekka Korven kanssa seurata perässä, mutta Estelle Nordiquen potkut oniin eteenpäin vieviä, ettei se onnistunut.

Loppukaarteessa Estelle Nordique iski kärkihevosen rinnalle, jonka ohi täräytti maalisuoralla varhain ja voitti oikein vakuuttavasti kilometriajalla 16,9a.

”Ei jäänyt kahta sanaa, hevonen oli superhyvä! Oli helppoa ajaa, ei tarvinnut kuin nauttia vauhdista”, Olli Koivunen kehui voittajaa.

Estelle Nordiquen taustavoimista Brita Flander valotti voittajatamman tulevaisuudennäkymiä.

”Tällä sama tulevaisuus kuin Titane Nordiquella ja Colorado Ecus´lla, eli päästä takaisin Ranskaan. Pitäisi kolmekymppiä olla rahaa kasassa, ennen kuin sinne lähtee”, Brita Flander suunnitteli. ”Tamma on kiltti ja pystyvä. Sillä on ollut ongelmia, mutta nyt ne ehkä selätetty.”

Nelossuosikkina voittaneen Estelle Nordiquen jälkeen toiseksi nousi Loveya Fashion. Nemea Facade kesti kolmospalkinnolle.

Toto64-2: V divisioonakarsinta voitettiin vieläkin ylivoimaisemmin kuin äskeinen kohde, kun Mika Taittosen ajama Grazeman meni menojaan päätöspuolikkaalla.

Ari Moilanen oli kiihdytyksessä nopein Tiger Dillonin kanssa, mutta laski suosikki Mananan suosiolla eteensä pian. Joni-Petteri Irrin kuskaama Manana oli keulassa menohaluinen, jolloin matkavauhti lipsahti avauskierroksen osalta 14,5-vauhtiseksi.

Viimeisellä takasuoralla Tapio Lehtorannan valmentama Crazeman sai kirikäskyn 3. ulkoa. 4-vuotiaalla oli heti selvästi paras kyyti päällä, eikä voittajan selvittämiseen maalikameran kuvaa tarvittu, sillä voittomarginaali oli kymmeniä metrejä.

Matkan aikana Mika Taittonen ei ohjastanut voitonvarmana.

"Tallikurvissa ei ollut vetoa oikein, mutta sitten kun korvat nykäisi auki, tamma syttyi ja lähti menemään eteenpäin." "Crazeman on ihan hyvä hevonen. Se meni keväällä hyvin, mutta sairastui, jossa meni pitkään, että saatiin mallilleen."

Viidenneksi pelatuin Crazeman meni 2120 metrin kisassa ennätyksensä 15,8a.

Manana piti erittäin niukasti toiseksi ennen Belmeriä ja Erkki-Pekka Mäkistä.

Toto64-3: Kylmäveristen ainoa kohde kierroksella oli vuorossa seuraavana. Keskipitkän matkan lähdössä saatiin rivin arvoon tuntuva nousu, kun Timo Tuomisen ohjastama ja valmentama Virin Vihtori pisteli voiton arvoisesti.

Tapio Perttunen sai 20 metrin takamatkalta hyvän startin suosikki Limuskan kanssa, ja kaksikko eteni keulaan heti kiihdytyksen jälkeen. Limuska veti pitkään, muttei pystynyt vastaamaa maalisuoralla, kun Virin Vihtori piti kolmannelle radalla vauhtinsa hyvin ja ehti hallituun voittoon.

"Kyllä voitto yllätys oli, mutta hevonen kunnossa ollut", Timo Tuominen aloitti. "Parissa viimeisessä juoksussa ei tuuria ole ollut juoksunkulun suhteen. Nyt oli kovavauhtinen lähtö, ja oltiin hyvissä selissä. Aika tiukkaa oli, mutta hyvin piti vauhtinsa maaliin. Saatiin niukka yliote, jota piti maaliin asti. Tällaiset talvikelit suosivat, kun vauhdit laskevat, ja tämä elää vahvuudellaan."

Virin Vihtorin ensimmäinen ykköstila Timo Tuomisen treenistä tuli tuloksella 28,3/2640 metriä.

Holari kiri ulkoa mukavasti Juha Jalosen kannustamana ja ehti hopealle ennen Limuskaa.

Toto64-4: Finn-Tack cupin karsinnassa pelipankki Driverlane piti kutinsa.

Black Emperor oli kiihdytyksessä selvästi nopein, mutta Jani Ruotsalaiselle kelpasi Iikka Nurmosen ohjastaman Fountain Dynamiten selkä eteen.

Keskipitkän matkaa noin puolet juostuna kierrätti Olli Koivunen Driverlanen toiselle ilman vetoapua. Matkavauhti pysyi alun tavoin maltillisena, ja vasta viimeisellä takasuoralla alettiin selvitellä kärkiparin toimesta välejä. Loppukaarteessa Driverlane alkoi hankkia otetta ja meni maalisuoralla menojaan.

"Matkavauhti oli aika rauhallista, ja ajattelin, että ajellaan kärjen tuntumaan, joka helpottaa meidän tekemistä loppumatkasta", Olli Koivunen perusteli aikaista ratkaisuaan. "Hevonen tuntui todella hyvävoimaiselta loppukaarteessa ja -suoralla. Nämä ovat hyviä startteja tälle, ettei väsy, ja luulisi sellaisten starttien vievän eteenpäin. Tämä on erittäin mielenkiintoinen kaveri. Se saa itse näyttää, mutta edellytyksiä vaikka mihin – tosi mielenkiintoinen hevonen!"

Driverlanen uran uran yhdeksäs ja kauden kahdeksas tikku tuli voittoajalla 16,2a.

Toto64-5: Salamakypärät -lähdössä Olli-Pekka Holopainen iski kokonaiskisassa jo aivan Niki Finnströmin tuntumaan, kun otti täyden pistepotin Hudson Webin kyydissä.

Emma Väreen treenaama Hudson Web pääsi etenemään keulapaikalle, kun sinne aluksi kiihdyttäneellä Wonder Womanilla kelpuutettiin suosikki edelle.

Sisäradalta kärkipaikan aluksi menettänyt Creation Primero nousi toiselle ilman vetoapua. Se vaikutti olevan siinä menohaluinen, ja avauslenkki mentiin puolireippaasti 14,5-lukemiin. Siitä huolimatta lopussa sisärata veti, ja Hudson Web irtosi helppoon voittoon ennen Ambrielia ja Qvidja's Firstiä.

"Hevonen koko matkan tuntui hyvälle. Lämmittelyn jälkeen oli jo hyvät fiilikset, kun oli tosi terävän ja hyväntuntuinen", Olli-Pekka Holopainen kertoi voittajasta.

Salamakypärät -kilpailusarjan voittaja ratkeaa 30.11. Turussa.

Toto64-6: Hienotasoinen Voimaliiga huipensi kierroksen, jossa Timo Korvenheimon valmentama Sahara Sandstorm otti kauden seitsemännen voittonsa.

Henri Bollströmin ohjastama Sahara Sandstorm pääsi kiihdytyksen päätteeksi kärkipaikalle, jossa sai vetää rauhassa. Kirilenkillä suosikki lisäsi vauhtiaan, ja lopussa Beatboxer pystyi seuraamaan ainoana voittajaa.

"Pikkuisen alkanut voltissa kuumumaan, kun starttailtu. Ajattelin, että jos ravia päästään matkaan, sen näköinen paalu, että keulaan hyvä sauma päästä ja pärjätä", Henri Bollström tiesi."Kaksi kierrosta ajettiin rauhassa, sitten lisäsin vauhtia, kun voimillaan elää, että tehtiin takahevosten tehtävästä mahdollisimman vaikea."

Sahara Sandstorm teki paalulta voittotuloksen 17,0/3120 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi