Etta Pakkanen aloittamassa oman valmennustoiminnan
Muun muassa Staro Miamin hoitajana meritoitunut Etta Pakkanen tähtää ammattivalmentajaksi.Kuva: Anu Leppänen

Etta Pakkanen aloittamassa oman valmennustoiminnan

Ravivalmentajaksi valmistunut Etta Pakkanen valmistelee oman valmennustoiminnan aloitusta Ylöjärvellä.

Isällään Aripekka Pakkasella hevosenhoitajana työskentelevällä Etta Pakkasella on selvät tulevaisuuden suunnitelmat. Hevosopistolla ravivalmennuspalveluiden tuottamisen ammattitutkinnon suorittanut ja sen myötä ravivalmentajaksi valmistunut Pakkanen tähtää itsenäiseksi valmentajaksi.

Hän aikoo aloittaa oman valmennustoiminnan perheensä kotipaikalla Ylöjärvellä. Tarkempia suunnitelmia tavoitteen toteuttamiseksi tehdään parhaillaan.

”Meillä on Hevosopiston sopimusta vielä kolme vuotta jäljellä. Viimeistään sen jälkeen menen Hopeatielle Martti Keskisen vanhaan, meidän nykyiseen kotipaikkaan, pyörittämään omaa toimintaa”, Pakkanen paljastaa. ”Tilanteen mukaan se voi olla ajankohtaista jo aiemminkin, mutta viimeistään sopimuksen päätyttyä Hevosopiston kanssa.”

Aripekka Pakkanen ei ole astumassa kokonaan sivuun, sillä ajatuksena on remontoida perheen kotipaikka sellaiseksi, että niin isä kuin tytärkin pystyvät pyörittämään toimintaa samoissa tiloissa.

”Siihen on investointisuunnitelmat ammattilaisten kanssa käynnissä, mutta ne ovat vielä vähän vaiheessa”, Etta Pakkanen kertoo. ”Varmaan isällä olisi siinä joitakin hevosia. Meillä on yhteinen yritys, jonka nimissä investointeja tehdään. Konsultin kanssa katsomme, miten ne käytännössä menevät.”

Ajatus omasta tallista on kolkutellut jo pidemmän aikaa Pakkasen haaveissa, sillä ravivalmennuspalveluiden ammattitutkinnonkin hän suoritti ammattilisenssiä silmällä pitäen. Aiemmin hän on opiskellut tradenomiksi, joten valmius oman toiminnan pyörittämiseen on hyvä.

”Ammattilisenssiä varten täytyy olla joko tuo koulutus tai muuten vahva yritystausta. Nyt ollaan jälleen askeleen lähempänä sen saamista.”

Itse koulutusta hän piti varsin hyödyllisenä, vaikka hänellä on jo vuosien käytännön kokemus alalla työskentelystä. Opinnot hän suoritti oppisopimuksella.

”Sain tradenomikoulutukseni ansiosta yritysosion hyväksiluettua, mutta ajatuksena on mielestäni todella hyvä, että se on pakollinen ammattivalmentajaksi pyrkiville. Suurin osa siinä ammatissa on kuitenkin yrittäjiä, joten täytyy ymmärtää sitä hallinnollista puoltakin.”

Nuorempi Pakkanen on satsannut tulevaisuuteen myös hevosten saralla. Hän on hankkinut huutokaupasta kaksi varsaa, joiden ympärille on tarkoitus kerätä omistajakimppa. Kolmas hevonen hänen valmennuslistoillaan on Pakkasen perheen oma kasvatti, kolmivuotias Tailgater.

”Tässä ohessa on tarkoitus kasvattaa hiljalleen hevosmäärää jo omaa toimintaa ajatellen.”

Koronaviruksen keskeytettyä ravitoiminnan Suomessa on Pakkasilla keskitytty virittämään hevosia huippuiskuun kesää varten. Useampi ammattilainen on suunnannut jo Ruotsiin, mutta Ypäjältä sinne ei lähdetty, vaikka sellaistakin pohdittiin.

”Treenitauon kannalta on otettu tämä. Tähän saakka kelit ovat olleet sellaisia, että hyvin on päästy ajamaan”, Etta Pakkanen sanoo. ”Pientä painetta tuli, kun porukkaa lähti Ruotsiin, että täytyykö itsekin tehdä jotain peliliikkeitä, ettei hevosmäärä vähene. Ainakaan toistaiseksi ei olla kuitenkaan siihen päädytty. Odotetaan nyt, että tämä menee ohi. Treenaillaan ja tullaan sitten entistä vahvempana takaisin.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi