Euroopan ennätyksellä Kuukauden hevoseksi

Euroopan ennätyksellä Kuukauden hevoseksi

Kotonaan lempinimellä ”Kiukku” tunnettu Ratu Royale juoksi Solvallassa kolmevuotiaiden tammojen EE-tuloksen 11,0a ja lunasti paikan toukokuun Kuukauden hevoseksi.

Solvallassa Ratu Royalen omistaja Vesa Santanen kuvaili hevostaan terveenä ollessaan yhtä hyväksi kuin Suomen kaikkien aikojen kilpatammoihin kuulunut Passionate Kemp. Nyt hän sanoo hevosensa hintalapun kohonneen jo puoleen miljoonaan euroon.

Hevoshommissa lietolainen Santanen arvioi itsensä kuitenkin amatööriksi, joka on saanut ensimmäiset hevosoppinsa Harri Koivuselta

”Yleensä ajan hölkkää noin 17 km puoleen tuntiin. Minä en ollenkaan hiittaa. Startit toimivat hiitteinä hyvin ja niistä saa rahaakin!” Santanen katsoo.

Ennen Elitloppet-viikonloppua hevosen kanssa oli kuitenkin käydä huonosti naapurin koiran sännättyä sen jalkoihin sillä seurauksella, että oikeasta takasesta paistoi luu. Lue kiintoisa tarina Ratu Royalen matkasta Solvallan valloittajaksi.

Keskiviikon lehdessä kerrotaan myös mitkä yhdistelmät voittavat useimmin torstaina 60 vuotta täyttävässä kaksoisvedonlyönnissä.

Hevonen sai ihmisten yskänlääkettä - valmentajalle vuoden kilpailukielto. Lue keskiviikon Hevosurheilusta, mistä on kysymys.

Entä mitä tarkoittaa hevosenomistajaksi tulemisen kynnystä madaltava omistajavastaava?

Killerin Eliitti lähestyy ja Open stretch on lauantaina käytössä ensi kerran Suomen Toto76-raveissa. Missä iskussa Jyväskylän erikoiskokeelle starttaa Kati Lindsbergin valmentama päivärutiineistaan tarkka Outlaw Merci?

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi