Euroopan komissio: Suomen hevostalouden valtiontukijärjestelmä on EU:n sääntöjen mukainen
Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio iloitsee EU-komission päätöksestä.Anu Leppänen

Euroopan komissio: Suomen hevostalouden valtiontukijärjestelmä on EU:n sääntöjen mukainen

Hevosala ja raviurheilu saivat tänään kaksi merkittävää uutista. Vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua ja hevoskasvatusta Suomessa selvittävän työryhmän jäsenet julkistettiin ja Euroopan komissio hyväksyi suomalaisen hevosalan rahoituksen perusteet.

”Aamulla tuli viesti komissiolta Euroopan unionista, että siellä on hyväksytty ne suuntaviivat, joilla ministeriö jakaa valtionosuuksia suomalaisille raviradoille vuoteen 2026 asti. Siihen asti meillä on vakaat näkymät rahoituksesta”, ministeri Jari Leppä tiedotti twitterissä.

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä iloitsee, että EU:n puolelta hevosalalla on nyt rahoitusta koskeva rauha.

”Komissio teki tarkastuksen ja he kävivät läpi valtiontukijärjestelmän, joka meillä on nyt viisi vuotta ollut voimassa, ja mikä päättyy tämän vuoden lopussa. Siellä oli monia kysymyksiä, joita he kävivät läpi”, Husu-Kallio taustoittaa.

”Olen hirveän ylpeä siitä, että saimme puhtaat paperit siitä, että toimimme EU:n valtiontukisääntöjen mukaisesti ja Suomi saa jatkaa vuoden alusta viisi vuotta eteenpäin.”

Päätös on hevosalan kannalta merkittävä, sillä kyse on käytännössä koko hevosiin liittyvästä tukijärjestelmästä.

”EU-slangilla sanottuna komissio ei vastusta Suomen hevostalouteen liittyvää tukijärjestelmää. Se on niin hyvä uutinen, että suklaatia syötiin ministerin kanssa, kun tieto tuli. Olen ylpeä tietysti tästä omasta virkamieskunnasta, joka on aukottomasti vastannut EU:n monenlaisiin kysymyksiin.”

Se on niin hyvä uutinen, että suklaatia syötiin ministerin kanssa, kun tieto tuli.
Jaana Husu-Kallio

Ministeri Leppä allekirjoitti tänään määräyksen vastuullista ja elinvoimaista raviurheilua ja hevoskasvatusta Suomessa selvittävän työryhmän asettamisesta. Työryhmän puheenjohtajana toimii Juha Vidgren ja jäseninä Jaana Husu-Kallio, Matti Lakkisto ja Ilmari Halinen. Työryhmän sihteerinä toimii Ville Toivonen.

Työryhmän tehtävänä on selvittää muun muassa hevosalan toimintaympäristön muutoksiin vastaamista, ravikilpailutoiminnan mitoitusta, raviratojen toiminnan rationalisointista, kilpailu- ja valmennustoiminnan vastuullisuutta, nuoriso- ja harrastustoiminnan valtakunnallista mallia, elinkeinotoiminnan edistämistä, hevosten omistamisen ja kasvattamisen kannustimia ja vastuullisuutta sekä koulutuksen ja neuvonnan toimintamalleja.

Työ valmistuu kesäkuun loppuun mennessä.

Aiheesta lisää perjantain Hevosurheilussa.

Kiinnostuitko? Tilaa lehti täältä.

Kuvateksti vaihdettu klo 18.54

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi