Jukka Keskisalo ei tällä kertaa itse juokse, mutta pyrkii rattailta käsin tarjoamaan Gear Linille mahdollisimman maukkaan juoksun.
Jukka Keskisalo ei tällä kertaa itse juokse, mutta pyrkii rattailta käsin tarjoamaan Gear Linille mahdollisimman maukkaan juoksun.Arkistokuva.

Euroopan mestari debytoi rattailla – ”Loppusuoralla tekee yhtä kovan kirin kuin EM-juoksussaan”

Vuonna 2006 estejuoksun EM-kultaa voittanut Jukka Keskisalo ohjastaa tiistai-iltana Lieksan seitsemännessä lähdössä ensimmäisen ravilähtönsä.

2120 metrin tasoitusajoon 20 metrin takamatkalta lähtevä Gear Lin saa kunnian toimia Keskisalon ensimmäisenä ajokkina. Rata-arpa heitti valjakon voltin ykkösradalle, josta kuskidebyyttinsä tekevällä ohjastajalla on selvä taktiikka jo punottuna.

”Varovasti sisärataa pitkin”, Keskisalo viestitti kiireidensä keskeltä.

Gear Linin omistaja-valmentaja Hannu Malinen ei murehdi kuskin kokemattomuutta.

”Luottavainen olen miehen suhteen”, treenari vakuuttaa. ”Ohjeeksi annoin ainoastaan, että loppusuoralla tekee yhtä kovan kirin kuin kultaa tuoneessa EM-juoksussaan. Sillä luulisi pärjäävän.”

Malinen kertoo olleensa Keskisalon kaverina korttikurssilla, ja luvanneensa, että hän saa Gear Linin ajokiksi, jos kuski tämän kelpuuttaa. 7-vuotias tamma starttasi viimeksi samalla radalla, silloin tuloksena oli nelossija.

”Jukka on ajanut paljon treenejä tällä hevosella, joten ovat tuttuja toisilleen. Gear Linin pitäisi olla ihan hyvässä kunnossa, virtaa tuntuu olevan.”

Lieksan seitsemäs lähtö starttaa noin kello 19.37. Kello 17.37 alkavat ravit voi seurata Veikkauksen sivuilta TotoTV:n kautta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi