Evartti aloitti kautensa vastikään Oulussa, mutta kuluneella viikolla oriilla ilmeni vakavia terveysmurheita. Akuutein hätä on selätetty. Kuva: AL
Evartti aloitti kautensa vastikään Oulussa, mutta kuluneella viikolla oriilla ilmeni vakavia terveysmurheita. Akuutein hätä on selätetty. Kuva: AL

Evartin toipuminen edistyy pikkuhiljaa – ”Vastapäinen tammakin jo mielessä”

Ystävänpäivän pieni positiivinen viesti kiirii Viikin hevossairaalasta, jossa ravikuningas Evartti on toipumassa. Evartin ohutsuoli oli puristuksissa, joten se jouduttiin leikkaamaan viime torstaina.

”Eilen ori maisteli jo vähän puuroa ja muutaman heinänkorren. Pienet kävelylenkit käytävällä kuuluivat myös ohjelmaan”, Evartin Facebook-sivuilla kerrottiin eilen.

”Kaikki on mennyt vieläkin hyvin. Evartti on syönyt jonkin verran heinää ja puuroa, ja kaikki toimii ainakin vielä. Nälkä on koko ajan”, Antti Ojanperä viestitti oriin tuoreet kuulumiset Hevosurheilulle tänään sunnuntaina.

Perjantaina oriilla todettiin keuhkoihin päässyt refluksirehun aiheuttanut keuhkokuume, mutta senkin kanssa on edistytty parempaan päin.

”Keuhkoissa on vielä limaa ihan jonkin verran, mutta lähtökohtiin nähden on mennyt tähän asti oikein positiivisesti. Että jospa se siitä vielä.”

Samalta sairaalan käytävältä on löytynyt oriille jo jotain mielenvirikettä.

Jutta (Ihalainen) on tulossa Viikistä, ja oli ihan tyytyväinen, että pojalla oli jo vastapäinen tammakin mielessä.”

Ojanperä sanoo, ettei Evartin kotiuttamisesta Pihtiputaalle ole ollut vielä puhetta.

”Kyllä ne (sairaalasta) ilmoittelee. Voisi ajatella, että aikaisintaan loppuviikosta”, Antti Ojanperä arvelee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi