Evartti uusi viimevuotisen kuninkuutensa jännittävien vaiheiden jälkeen.
Evartti uusi viimevuotisen kuninkuutensa jännittävien vaiheiden jälkeen.Kuva: Anu Leppänen

Evartti uusi ravikuninkuutensa – ”Tällaisia kultakimpaleita tuskin löytyy joka tallista”

Kuninkuuskilvan päätösmatkalla nähtiin dramaattisia vaiheita. Kolmen kierroksen kisassa voiton vei Vixeli, mutta kuninkaaksi kruunattiin jälleen Evartti.

Heti kiihdytyksen myötä mielenkiinto kohosi tappiin, kun Camri kiiruhti keulaan ennen sisäradan toiseksi hevoseksi jäänyttä Evarttia. Kokonaiskisan kärkinimen kohdalla asetelmat muuttuivat hetkessä huonommiksi, kun sen pahin vastustaja H.V. Tuuri eteni johtoon. Iikka Nurmonen kuitenkin luovutti vetotyöt vauhtikestävyydestään tunnetulle Lissun Eerikille, joten Evartin paikka olikin neljännessä sisällä.

Reilu kierros ennen maalia Tapio Perttunen hyökkäsi eteenpäin Vixelin kanssa. Se löi hurjaa painetta keulahevoselle, joka sekosi laukalle viimeisellä takasuoralla, ja johtohevonen vaihtui. Vixeli lähti heti repimään eroa muuhun porukkaan, eikä Evartilla ollut kiritilaa.

Väylä vapauteen aukesi Santtu Raitalalle ja ravikuninkaalle vasta viimeiseen kurviin mentäessä. Tässä vaiheessa Vixeli oli ehtinyt jo kauas, mutta eroakin kokonaiskisassa oli reilut viisi sekuntia.

Lopulta Evartti kiri toiseksi ja riittävän lähelle päätösmatkan voittanutta Vixeliä, että kuninkuus säilyi Pihtiputaalla. Kuninkuus oli Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen valmentaman oriin toinen peräkkäinen. Myös viime vuonna se voitti kaksi avausmatkaa ja sijoittui päätösmatkalla toiseksi.

”Aika sanaton, pitää pari kertaa vetää henkeä ja sulatella. Olihan jännä tuo päätösmatkakin”, Jutta Ihalainen huokaili päätösmatkan jälkeen. ”Aika lailla upporikasta ja rutiköyhää Santtu pelasi, mutta juuri niin kuului tehdä. Kolmen kilometrin spesialisteja oli useampi tässä kuninkuuskisassa. Ei siinä ollut muuta mahdollisuutta kuin ajaa sisälle ja toivoa parasta. Hevosella näytti kuitenkin olevan vielä voimia, vaikka siellä olikin kiritilat kortilla. Hienosti se tuli.”

Evartti on tunnetusti erityisen tärkeä hevonen Ihalaiselle. Ori nousi jälleen hämmästyttävällä tavalla vaikeuksien kautta ravikuninkaaksi. Se sai Ihalaisenkin melkoisen tunnevyöryn valtaan.

”Tuplakuningas, ja minkälaisten vaiheiden jälkeen. Sanon, että yhtään kotiinpäin vetämättä, tällaisia kultakimpaleita tuskin löytyy joka tallista.”

Lisää kuninkuusraveista voit lukea keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilun printtilehdessä. Pääset tilaamaan lehden tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi