Exclusive Matter oli päätöskohteessa täysin omaa luokkaansa.
Exclusive Matter oli päätöskohteessa täysin omaa luokkaansa.Kuva: Juhani Hynynen

Exclusive Matter on palannut - Kylliäinen otti vahingon takaisin

Jarno Kauhasen valmentama Exclusive Matter porhalsi äärimmäisen vakuuttavasti ykköseksi puolen vuoden tauosta huolimatta.

Tommi Kylläinen ajoi Exclusive Matterin kanssa päättäväisesti 1. kaarteen jälkeen kärkeen saakka ohi Kitzune G.G.:n. Tämän jälkeen Exclusive Matter näytti jäätävän hyvältä. Viikko sitten Knows Bestin kyydissä Hierro Bokolle tilaa antanut Kylliäinen piti tällä kertaa pakettia kasassa mahdollisimman pitkään. Lopulta sillä ei ollut merkitystä, sillä Exclusive Matter rullasi ilman kahta puhetta muiden alta pois. Kitzune G.G. seurasi vahvasti hopealle.

Kylliäinen kertoi voittajahaastattelussa kaiken olleen kyydissä helppoa.

"Hevonen kiihdytti ihan ok, ja sitten suunta oli eteenpäin", Kylliäinen kertasi. "Exclusive Matter meni sopivasti keulassa, ja se hölkkäili siinä menemään. Loppusuoralla hevonen irtosi oikeastaan leikitellen, joten pitkältä tauolta suoritus oli loistava."

Ohjastaja epäili, että Einari Vidgrén Oy:n omistama ruuna riittää jatkossa, vaikka vastus kovenisi.

"Luulen, että kun kesäkelit tulee, niin hevonen muuttuu vielä. Ja uskon, että parempaan suuntaan. Nyt oli jo hyviä ja kovia hevosia vastassa, mutta Exlucive Matter oli pitkältä tauolta näin hyvä. Sillä on ilman muuta kapasiteettia Suomen huipulle. Exclusive Matter meni jo viime kesänä Mikkelissä kymppiä, ja se meni sen helpolla tyylillä, kuten tänäänkin."

Hevosen valmentaja Jarno Kauhanen komppasi ohjastajaa.

"Aina kun puoli vuotta taukoa ja kova lähtö, en ollut ihan varma, että onko se nyt heti riittävän hyvä", Kauhanen kommentoi. "Olin päässyt treenaamaan hevosta normaalisti, ja luotin kyllä sen mahdollisuuksiin loukkaantumistauon jälkeen. Mennään jatkossa samalla lailla kuin hevonen, eli pitkällä potkulla eteenpäin", Kauhanen veisteli.

Treenari muistutti myös Mikkelin kesän 10-tuloksesta, kuinka kova hevonen onkaan kyseessä.

"Mikään hevonen ei ole meidän tallista mennyt yhtä kovaa niin ilmavasti. Odotukset tulevaisuuden suhteen ovat korkealla", Kauhanen myönsi.

Siru Juutisen valmentama Morison puristi 3. ulkoa väkisin ykköseksi ohi keulasta hyvin hanttiin laittaneesta Landen Paukusta. Matti Riipinen sai A-lisenssin perjantaina, ja heti napsahti ammattivalmentajana Toto75-voitto. Sen toi johtaneen El Candy Tillin takaa ykköseksi spurtannut Adrasthee.

Kierroksen aloitti Isto Kuisman väreistä jälleen juhlinut Delightful Moment, joka oli keulapaikalta omaa luokkaansa 11,5-avauksesta huolimatta. Susanna Purojärven valmentama Hipassi ilostutti myös ohjastaja Ville Mikkasta, sillä hän liittyi ohjastajana uusien Toto75-voittajien kerhoon. Leo Mönttisen talliin viime kesänä siirtynyt Issakan Valo jyräsi omassa kohteessa väkivahvasti kärkeen.

Lue lisää lauantain Kavioliiga-raveista maanantaina diginä ja keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T75-1: 1 Delightful Moment, 42 %, 0,35 euroa

T75-2: 7 Hipassi, 5 %, 4,99 e

T75-3: 12 Alladin Bro, 0,3 %, 1 943,25 e

T75-4: 1 Adrasthee, 21 %, 14 785,63 e

T75-5: 2 Morison, 16 %, 24 290,68 e

T75-6: 10 Issakan Valo, 31 %, 37 785,50 e

T75-7: 6 Exlusive Matter, 21 %, 48 581,36 e

Seitsemän oikein -voitto-osuus 48 581,36 €

Kuusi oikein - 189,58 €

Viisi oikein - 9,55 €

Vaihto: 294 198,20 euroa

Exclusive Matter oli päätöskohteessa täysin omaa luokkaansa.
Nyt räjähti todellinen Kavioliigapommi - Kurttila karautti lähes koko kuponkipinon pois voitonjaosta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi