Feast Your Eyes ja Lumiravien voittotykki Kari Venäläinen saivat vastusta Extreme Lucalta ja Joni-Petteri Irriltä.
Feast Your Eyes ja Lumiravien voittotykki Kari Venäläinen saivat vastusta Extreme Lucalta ja Joni-Petteri Irriltä.Kuva: Ada Pykäläniemi

Feast Your Eyes yli kuuttakymppiä Lumiravien voittoon

Feast Your Eyesin komeaan voittoon kannusti, kukas muukaan, Kari Venäläinen. Ideaparkin Lumiravit olivat kokonaisuudessaan megamenestys.

Kaivopuistossa Order By Bossin kanssa ja eilen suomenhevoslähdön Tosi-Jänkän ohjissa voittanut Kari Venäläinen teki hurjan hattutempun, kun hän kannusti lämminveristen ykköseksi tänään Feast Your Eyesin. Extreme Luca antoi kovan vastuksen ja jäi vain niukasti hopeasijalle. Wannacmyguns paransi eilistä sijoitustaan pykälällä kolmanneksi ennen Pension Killeriä.

250 metrin kilpailusuoralla ihasteltiin käsittämättömän kovia aikoja, jotka kääntyivät miinuksen puolelle, kun nopeus ylitti 60km/h. Vaikka kaikki mittaukset olivat toki epävirallisia, kellotettiin Feast Your Eyesille hirmuaika 63,9km/h.

"Taktiikka oli sama kuin eilen, täysillä vaan", kommentoi erikoislähtöjen erikoismieheksi nimetty Venäläinen. "Tuntui kyllä kärryillä, että kovaa mentiin. Harvoin pääsee päästelemään noin lujaa, Feast your Eyes on tosi nopea lähtemään."

Suomenhevosten montélähdössä parhaimmat olivat Shaka ja Heidi Kuossari. Hevosella oli menestyksekäs viikonvaihde, sillä edellisenä päivänä se juoksi Vermon T76-raveissa toiseksi.

"Hienolta tuntuu, kisa menee niin hetkessä ohi, ettei sitä meinaa tajuta. Kuului vaan kerta toisensa jälkeen, että jatketaan, kunnes voitettiin", Kuossari nauroi.

Hän oli ensimmäistä kertaa Shakan selässä vasta itse tapahtumassa.

"Hauska ensitapaaminen, ja itse asiassa olin vain kyydissä, sen verran helposti Shaka meni. Oli kunnia päästä ajamaan Lumiraveihin ja edustamaan ravimaailmaa."

Kommelluksilta ei vältytty. Montén alkuerien kolmannessa parissa Salasana ja Varjostella laukkasivat molemmat, ja vaikka kisan sääntöjen mukaan lähtö tuolloin tulisi uusia, jäi se tekemättä.

"Siinä tapahtui valitettava, inhimillinen tuomarivirhe", Suomen Hippoksen tiedottaja Ilkka Nisula kommentoi.

Muuten kaikki sujui jouhevasti lähdöissä ja näytöksissä. Yleisö eli kilpailuissa mukana ja hevosten vetovoima sai moottoritielle hetkittäin ruuhkaa.
Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen kertoi viikonlopun täyttäneen odotukset. Asiat sujuivat Louhelaisen mukaan mallikkaasti, ja kävijämäärä oli koko tapahtuman aikana 49 500.

"Olo on ihan äärettömän onnellinen koko tämän porukan puolesta, joka on ollut tapahtumaa tekemässä. Jälleen kerran voi todeta raviurheilun olevan parhaimmillaan silloin, kun se on lähellä ihmistä", hän totesi.

Lue lisää Hevosurheilusta keskiviikkona 14.3.2018.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi