He Is Felix voitti Vermossa kesällä 2019 SE-tuloksella.
He Is Felix voitti Vermossa kesällä 2019 SE-tuloksella.Arkistokuva: Pekka Salonen

He Is Felixin kiri puri Turussa

Harri Koivusen talliin tuli Turun raveissa totutusti menestystä. Ken's Carlosin ohella tallin ravureista voitokkaasti suoritti Toto5-neloskohteessa juhlinut He Is Felix.

Seppo Markkula ajoi He Is Felixiä toisen kerran kilpailutilanteessa. Toissa keväänä Markkula ajoi He Is Felixillä keulavoiton, mutta luotti tällä kertaa 6-vuotiaan kirivoimaan. He Is Felix jäi keskipitkän matkan kisassa suosiolla peräporukoihin.

Harri Koivusen tallin toisella osallistujalla Callela Einsteinilla oltiin räväkämmällä taktiikalla liikkeellä. Olli Koivunen ajoi ruunan reipasvauhtisessa avauksessa keulapaikalle. Kaksikko sai tehdä siinä oman juoksunsa, mutta oli hampaaton voittoa ja lopulta myös totosijoja ajatellen.

He Is Felix pääsi maukkaaseen juoksupaikkaan 2. ulkoa, kun toiselle radalle ei ollut tunkua. Seppo Markkula veti oikeasta ohjasta päätöspuolikkaalle lähdettäessä. HJ-Stable Ky:n kasvattama ruuna oli maalisuoralle tultaessa jo keulahevosen rinnalla ja irtosi voittoon selvällä erolla ennen tasaista rintamaa, josta Calle Laday puristi toiseksi ennen BWT Deviliä.

”En tiennyt, että paljonko keulahevosella on varaa, mutta loppukurvissa olin luottavainen”, Seppo Markkula kertoi voittajahaastattelussa.

Maria Martti omistaa tuloksella 16,4a/2600 metriä voittaneen He Is Felixin. Turkulainen oli hevosensa kanssa raveissa, kuten hyvin usein muulloinkin.

”Olen hevosen mukana varikkopuolella usein, että minua harvemmin katsomossa näkee”, Maria Martti aloitti. ”Aina mielelläni lähden hevosen kanssa raveihin, kun mahdollista. Se on kuitenkin mulle koko homman suola, että pääsee viettämään aikaa hevosen kanssa. Varikkoportilta vähän huonosti näki lähdön, mutta sille se näytti, että ylivoimainen se oli.”

He Is Felix voitti talvella kaksi kertaa, muttei ollut sen jälkeen parhaaksi yltänyt. Maria Martti valotti syytä.

”Juoksunkuluista se on ollut suurimmaksi osaksi ollut kiinni koko ajan, että heppa ei ole ollut sen huonompi. On ollut huonoja lähtöpaikkoja ja sillain, ja kun lähtöön ei sillä kaikkea voi satsata. Aina odotan siltä hyvää sijoitusta. Välillä on jäänyt harmittamaan, kun on tiennyt, että olisi pärjännyt, jos olisi vaikka tilaa saanut, tai vastaavaa. Ihan tyytyväinen olen sen menestykseen kuitenkin ollut.”

Maria Martti valmentaa itse toista hevostaan Dreamy Chipiä, mutta He Is Felix pysynee Koivusilla jatkossakin.

”Oman elämäntilanteen vuoksi tämä on parempi ratkaisu. Hevonen ei ole parhaasta päästä harrastelijalle. Sen on parempi olla Harrilla, kuin että sen kanssa touhuaisin. Kiltti se on kaikin puolin, muttei ehkä  harrastehevosena siten toimi, että voisin sen treeniin ottaa.”

Kymmenvuotias Dreamy Chip on keskittynyt tänä vuonna lähinnä montéen.

”Dreamy Chip on ollut lomalla. Katsotaan syksyllä, että koska se tulee takaisin. Se on vanha kuitenkin, ja tänä vuonna on tuntunut, että huumoripuoli on ollut koetuksella. Jos kilpaa vielä ajetaan, niin jossain kohtaa syksyllä aloitetaan”, Maria Martti suunnitteli.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi