Marko Heikari ohjasti valmentamansa Feskon voittoon ajassa 31,9. Arkistokuva: Anu Leppänen
Marko Heikari ohjasti valmentamansa Feskon voittoon ajassa 31,9. Arkistokuva: Anu Leppänen

Fesko pärjäsi kotiradallaan jälleen – "Suunta näyttää ylöspäin"

Sunnuntain t5-kierroksen kolmannen kohteen voittajan Feskon uran ensimmäinen ykkössija tuli viime kuussa. 

Kouvolan kuudennessa lähdössä Antti Teivaisen ajama Nevan Hurmuri johti lähtöä liki koko 2 100 metrin matkan. Viimeisessä kaarteessa sen kimppuun hyökkäsivät kuitenkin Marko Heikarin ajokki Fesko sekä sen takaa Rami Mäenpään ajama Moimoi. Kolmikko saapui maalilinjalle tasaisessa rintamassa, mutta lopulta kotiradan Fesko ylsi maaliin ensimmäisenä.

7-vuotias Fesko kilpailee nyt toista kauttaan. Sillä on takanaan 14 starttia ja kaksi voittoa, joista edellinen on vajaan kuukauden takaa. Sekin tuli kotiradalla Kouvolassa. Silloin rattailla istui Antti Teivainen, mutta nyt kyytiin oli noussut hevosen valmentaja Marko Heikari.

Heikari totesi Feskon olevan hieman harvaliikkeinen ja vielä toistaiseksi hidas lähtijä, mutta rehti kilpailija, joka ei jätä leikkiä ikinä kesken.

"Alussa nytkin vähän jäätiin, mutta loppua kohti meno parani koko ajan", hän kehui. "Se juoksee aina maaliin asti, mikä on iso etu."

Emmi Poikolaisen kasvattama Fesko starttasi edellisen kerran puolitoista viikkoa sitten Lahdessa. Silloin se laukkasi, mutta oli silti kolmas.

"Kunto on tällä hetkellä oikein hyvä", valmentaja summasi.

Mitään salaisuutta hyvän nykyvireen takana ei ole. Heikarin mukaan pärjääminen johtuu ennen kaikkea siitä, että hevonen on saanut rutiinia.

"Sen myötä laukatkin ovat jääneet vähemmälle. Nopeuttakin on saatu pikkuhiljaa lisää."

Fesko on ollut välillä Timo Tuomisen sekä omistajansa Kalevi Willströmin treenattavana, mutta palasi Heikarin talliin kesällä. Valmentaja on suojattinsa suhteen luottavainen ja uskoo sen pärjäävän rehdin luonteensa ansiosta tulevaisuudessakin.

"Suunta näyttää ylöspäin koko ajan."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi