Heart Of Steelia juhlittiin toissa vuoden Elitloppet-viikonloppuna hopeadivisioonan finaalin voittajana,
Heart Of Steelia juhlittiin toissa vuoden Elitloppet-viikonloppuna hopeadivisioonan finaalin voittajana,Kuva: Jarno Unkuri

Finlandia-ajoon lisää ruotsalaisväriä – vähintään yksi suomalaispaikkakin vielä vapaana

Seitsemäntenä hevosena Finlandia-ajoon kutsuttiin tänään Ruotsista hollantilaissyntyinen Heart Of Steel.

Heart Of Steel voitti toukokuussa Copenhagen Cupin, mutta jäi täpärästi rannalle Elitloppetista. Tuoreen kuntonäytön se antoi toissa sunnuntaina voittamalla Tingsrydin mailin radalla ennätysajallaan 09,3.

”Olen iloinen kutsusta. Heart Of Steel oli todella hyvä voittaessaan Copenhagen Cupin, mutta sen jälkeisessä lähdössä hevonen oli heikko. Paljastui, että sillä oli akuutti kurkkuongelma. Nyt kurkku on operoitu ja hevonen oli todella hyvä debyytissään Tingsrydissä”, valmentaja Peter Untersteiner kommentoi Vermo Areenan tiedotteessa.

Finlandia-ajoon on ehdolla toinenkin Untersteiner eli Johan Untersteiner Kari Lähdekorven osaomistamalla Pastore Bobilla. Se starttaa tänään kotiradallaan Halmstadissa.

”Osaomistaja on ollut yhteydessä ja lupasi, että tänään ollaan näyttöä antamassa. Hevonen palaa pitkältä tauolta, ja kutsun saadakseen sen pitää voittaa hyvällä tyylillä”, Miika Lähdeniemi edellyttää.

Pastore Bob voitti Finlandia-ajon kaksi vuotta sitten.

Finlandia-Ajoon on nyt vahvistettu kuusi kilpailijaa: suomalaiset Elian Web, Next Direction, Le Gros Bill ja Cameron Evo sekä Ruotsissa valmennuksessa olevat Double Exposure ja Heart Of Steel. Myös Stoletheshow on kutsuttu, ja sen osallistuminen vahvistuu ennakkotietojen mukaan huomenna tiistaina.

”Vähintään yksi paikka, mahdollisesti kaksikin on tulossa vielä suomalaishevosille”, Lähdeniemi lupaa.

Kaikkiaan Finlandia-ajoon kutsutaan kymmenen hevosta. Se ajetaan perjantaina 4. syyskuuta 75 000 euron ykköspalkinnolla, ja lähtöradat arvotaan maanantaina 31. elokuuta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi