Trond Anderssenin (toinen oikealta) elämän hevonen on Yarrah Boko. Suomessa hän vieraili sen kanssa Teivon U.E.T. Grand Prix’ssä vuonna 2009 ollen karsinnassa (Target Hossin jälkeen) toinen ja finaalissa kahdeksas.
Trond Anderssenin (toinen oikealta) elämän hevonen on Yarrah Boko. Suomessa hän vieraili sen kanssa Teivon U.E.T. Grand Prix’ssä vuonna 2009 ollen karsinnassa (Target Hossin jälkeen) toinen ja finaalissa kahdeksas.Arkistokuva: Lars Jakobsson

Finlandia-ajoon pitkästä aikaa norjalaisväriä – kolmas kerta toden sanoo?

Trond Anderssen ei lannistu, vaikka kaksi viime Suomen-visiittiä ovat menneet pahoin penkin alle.

Edellisen kerran hänen piti osallistua Finlandia-ajoon vuonna 2015 Thai Broadwaylla, joka sairastui matkalla kuljetuskuumeeseen ja joutui jäämään lähdöstä pois. Vielä hullummin kävi vuonna 2019 Hickothepoohille, joka teloi itseään Kymi GP -koneeseen lastattaessa ja joutui jäämään lennolta pois.

Nyt hän saapuu Hickothepoohilla Finlandia-ajoon. Se on harpannut kahdessa vuodessa pronssidivisioonasta pohjoismaiselle ykkästasolle. Vielä viime tapaninpäivänä Solvallassa se voitti tosin "vain" hopeadivisioonan finaalin, mutta viimeksi Halmstadin kultadivisioonassa pääsiäisenä se kiri 12-paikalta kakkoseksi ajalla 10,2.

”Finlandia-ajo on tänä vuonna ennen kaikkea pohjoismainen kisa, kun Ranskasta ei ole mahdollisuutta järjestää lentokuljetusta. On mukavaa, että saadaan myös hyvä norjalaisedustaja kisaan mukaan. Viimeisin näyttö Halmstadista oli vahva, sillä Hickothepooh kiri viimeiset 700 metriä ulkoratoja pitkin 07-alkuisia vauhteja. Se viimeistelee Finlandia-vireensä vielä ensi lauantaina Sörlandetissa”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo radan tiedotteessa.

Takavuosina norjalaishevoset olivat Finlandia-ajossa vakiokalustoa, mutta ellei suomalaistunutta Thai Profitia lasketa, edellinen norjalaisvieras on ollut Juliano Rags vuonna 2014. Se sijoittui Univers de Panin voittamassa lähdössä viidenneksi ajalla 11,0.

Hickorythepoohin valmentaja Trond Anderssen, 59, on ollut viime päivinä otsikoissa myös terveydellisistä syistä. Anderssenin diagnosoitiin maaliskuun lopussa sairastuneen keuhkosyöpään, joka osoittautui myöhemmin astetta lievemmäksi ihosyöväksi. Äärimmäisen vakavasta sairaudesta on kuitenkin kyse, koska se on levinnyt sisäelimiin.

Finlandia-ajoon on kutsuttu nyt neljä hevosta: Le Gros Bill ja Ubertino Grif Suomesta, Dear Friend Ruotsista ja Hickothepooh Norjasta. Vermossa keskiviikkona 28.4. ajettavan Helsinki-Ajon voittaja saa suoran kutsun.

Finlandia-ajo ajetaan Vermossa 9.5. Siihen kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta taistelemaan 110 000 euron ykköspalkinnosta ja paikasta Tukholmassa toukokuun viimeisenä sunnuntaina ajettavassa Elitloppetissa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi