Double Exposure kiihdyttää Finlandia-ajoon radalta kaksi. Kannen kuva: Anu Leppänen
Double Exposure kiihdyttää Finlandia-ajoon radalta kaksi. Kannen kuva: Anu Leppänen

Finlandia- ja derbyviikon tähtiä

Daniel Redén tuo Finlandiaan huipputammansa Double Exposuren. Analysoimme lehdessä Finlandia-ajoa hevonen hevoselta ja tutustumme lähikuvassa derbyfinalisti Callela Ikarokseen.

Kilpahevosena Double Exposure on monipuolinen ja taitaa monenlaiset juoksupaikat.

”Se on tosi nopea startissa, mutta osaa kiriä kovaa myös takaa. Jos ohjastuntuma hevoseen on hellä, se osaa rauhoittua juoksemaan paikassa kuin paikassa. Se on täydellinen kilpahevonen”, Daniel Redén sanoo.

Redén on verrannut Double Exposurea jopa edelliseen supertammaansa Delicious US:ään, joka juoksi ME-tuloksen.

Yhdestä asiasta Redén pitää kiinni. Hän ei anna ennakkoarvioita mahdollisuuksista tulevissa lähdöissä, ei edes Finlandiassa.

”Meillä on hyvä lähtörata, ja tamma viihtyy lyhyillä matkoilla. Se varmaan pelataan suosikiksi”, päättää Redén, joka saapuu itse paikalle perjantaina.

Miksi Double Exposurella kuvataan olevan yhdeksän henkeä? Mitkä ovat huipputamman suomalaissiteet? Keskiviikon Hevosurheilu kertoo.

Derbyfinaaliin karsintavoittajana selviytynyt Callela Ikaros pääsi aloittamaan tämän kauden vasta heinäkuussa. Hienon kolmivuotiskauden jälkeen odotukset olivat tietysti korkealla. Ennen viime viikon derbykarsintoja oli Jere Taulion valmennettava kuitenkin sijoittunut kauden neljässä startissaan parhaimmillaan neljänneksi. Treenarikin myöntää jo huolestuneensa derbyhaaveiden karkaavan.

”Vaikeuksien kautta voittoon. Ruvettiin käymään kaikki läpi, mikä on muuttunut viime vuodesta. Aika pienestä se oli lopulta kiinni, vaihdoimme kevyempään ruokintaan. Sitten se muuttui kuin kerrasta, oli paljon notkeampi startin jälkeen, eikä ottanut niistä itseensä. Aikaisempien starttien jälkeen se jätti ruokiaan syömättä.”

Lue keskiviikon lehdestä, mitä kautta Callela Ikaros löytyi ja minkä lupauksen ohjastaja Olli Koivunen teki heti ensimmäisen startin jälkeen.

Palaamme tietysti myös Tammavaltikan ja muiden viikonlopun ravien tunnelmiin ja jälkipeleihin.

Uutisissa kertaamme Forssassa järjestetyn, raviurheilun tulevaisuutta käsitelleen keskustelutilaisuuden antia ja kerromme muun muassa Ypäjän varsahuutokaupan järjestelyistä.

Mukana on tottakai myös vihjeet ja lähtölistat loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi