Kuva viime syyskuulta Mikkelin Junnustartti-finaalista, jonka uloimpana kirinyt First Class Lady voitti ennen Sahara True Liesia ja Raskolnikov Fridoa. Nyt toiseksi sijoittunut Edwina Orden joutui tuolloin jäämään pois.
Kuva viime syyskuulta Mikkelin Junnustartti-finaalista, jonka uloimpana kirinyt First Class Lady voitti ennen Sahara True Liesia ja Raskolnikov Fridoa. Nyt toiseksi sijoittunut Edwina Orden joutui tuolloin jäämään pois.Arkistokuva: Annika Nisonen

First Class Lady kiri tammojen taistossa 3-vuotiskarsinnan ykköseksi

Pilvenmäki Specialin karsinnat olivat pääosassa, mutta perjantai-illan pääpeli alkoi SHKL Cupin karsinnalla, jossa jo viime kaudella parhaiten menestynyt First Class Lady avasi 3-vuotiskautensa voitokkaasti.

Toto65-1: Takamatkan kovista Raskolnikov Frido lähti ensin vetämään toisen radan jonoa, ja kun se pääsi toisen kaarteen alussa pudottamaan kolmanteen sisälle, jatkoi Sahara True Lies ilman vetoapua.

First Class Lady seuraili sisällä neljäntenä ja viidentenä. Lähdössä oli vain kahdeksan osallistujaa, ja Timo Korvenheimon valmennettavaa ajanut Tapio Perttunen sai nostaa tamman toiseksi viimeisessä kaarteessa vapaasti neljänteen pariin ulos.

Edellä tapahtui hetken kuluttua, kun Battle Jack laukkasi toisesta ulkoa ja Raskolnikov Frido pääsi nostamaan sen paikalle. Santtu Raitala näki samaan aikaan tilaisuutensa tulleen ja käänsi Edwina Ordenin kolmannesta parista kiriin.

First Class Lady sai tulla Edwina Ordenin perässä. Tammakaksikko irtosi maalisuoralla voittotaistoon, jossa First Class Lady osoittautui paremmaksi.

"Oli sovittu alunperin, että ajetaan rauhallinen startti, kun tämä on aika kuuma pakkaus", Tapio Perttunen huomautti. "Se oli tärkeintä, että saadaan hyvä startti. Mutta siinä menikin loppujen lopuksi hyvin asiat, ja vasta loppusuoran alussa tarvi kääntää. Totta kai tultiin täyttä, mutta Santulla oli tosi hyvä vastus."

Melko tasaisesti pelatussa lähdössä eniten kannatusta kerännyt First Class Lady nappasi 2000 euron palkinnon ennätyksellään 16,4/2160 metriä. Edwina Orden oli vain vähän hävinneenä hyvä toinen, ja sujuvasti kiriin päässyt Raskolnikov Frido puristi kolmanneksi.

SHKL Cupin lämminveristen finaali ajetaan Kuopiossa 18. päivä toukokuuta.

Toto65-2: Seuraavat lähdöt olivat Pilvenmäki Specialin karsintoja. Koko kilpailun suurin ennakkosuosikki Whogonow joutui jäämään pois ensimmäisestä erästä, jonka voitti ison yllätyksen aiheuttanut Like It Or Not.

Vajaan kolmen kuukauden tauolta palannut Like It Or Not lähti hyvin ja pääsi johtopaikan pitäneen Capo The Yankeen taakse, josta se mahtui maalisuoralle kaarruttaessa hakeutumaan vapaalle radalle.

Ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta kuolemanpaikalle edennyt suosikki Miss Maverick runttasi tosi vahvasti perille, mutta Like It Or Not tuli 1.12-vauhtisessa lopetuksessa ohi.

"Like It Or Notilla on ollut huonoja lähtöpaikkoja ja pussissa on ajettu, aika tarkkoja juoksuja annettu. Se on myös sairastellut aika paljon sinä aikana, minkä on meillä ollut, mutta mun mielestä tällä on juoksemantonta rahaa vielä jäljellä", valmennettavaansa ajanut Pasi Tikkala kertoi.

Yhdeksän hevosen lähdössä seitsemänneksi eniten pelattu Like It Or Not teki 2140 metrillä ajan 16,3a. Toiseksi sijoittunut Miss Maverick selvisi myös ensi viikon lauantain finaaliin.

Capo The Yankee piti kolmanneksi ennen toisesta ulkoa vapaasti seurannutta Jordania ja ensimmäisen kaarteen lopussa toiselta radalta kolmanteen sisälle pudottanutta Joe's Day Tripperiä.

Toto65-3: Johtoon avannut suosikki So Long Suckers sai vetää rauhassa ja toiseksi eniten merkitty Justine Case jäi porukan hännille viidenteen ulos, mutta niin vain Tapio Perttuselle tuli illan toinen voitto.

Viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle noussut Justine Case sai loppukaarteessa vielä hyvää vetoapua neljättä rataa edenneestä Langen's Airbornesta, iski maalisuoralle tultaessa uloimmas ja kiri niin lujaa, että ehti 1.13-vauhtia päätöspuolikkaan tulleen suosikin ohi.

"Vähän yritin lähteäkin, mutta sisäpuolella oli useampia tasaväkisiä hevosia ja näin, ettei voi muuta kuin pakitella ja kokeilla lopussa", Tapio Perttunen kertasi. "Matkavauhti oli hiljainen, mutta pääsin kuitenkin selässä nousemaan. Loppusuoran alussa se meinasi laukata, kun lähti niin kovaa siinä, mutta loppujen lopuksi tosi lujaa tultiin."

Justine Case kirjautti 2140 metrillä ajan 16,6a. So Long Suckers meni sen lisäksi finaaliin. Kärjen takaa vapaasti tullut Vex Ant Hope seurasi kolmanneksi.

Toto65-4: Pääosin toisessa parissa ulkona tasaisen juoksun saanut Ranch Pronto kiri maalisuoralla yllätysvoittoon tuloksella 16,1a. Arna Ruohomäki ajoi Erik Skutnabbin valmentamaa ruunaa, joka oli neljänneksi pelatuin.

Yli 61-prosenttisesti merkitty kohteiden pankki Give Me Match jäi alussa parijonon ulkopuolelle, josta se pääsi toisen kaarteen puolivälin jälkeen kuolemanpaikalle avauspuolikkaan täyttyessä johtoon edenneen Tiffany Journeyn rinnalle. Takaa lähdettiin viimeisellä takasuoralla kireihin, mutta Arna Ruohomäki malttoi pysytellä vielä asemissaan.

"Uskoin Hannun hevoseen (Hannu Torvisen ajama Give Me Match), ja Hannun elekielestäkin näki, että siellä on vielä voimaa jäljellä. Lopussa oli kuitenkin tiukkaa vääntöä vain kakkossijasta", Arna Ruohomäki naurahti.

Give Me Match haparoi loppusuoralla muutaman askeleen, ja Tiffany Journey piti sen niukasti takanaan napaten näin toisen finaalipaikan.

Toto65-5: Specialin viimeisessä karsintalähdössä pidettiin selvästi parasta vauhtia, josta huolehti alusta asti kärkipaikalla juossut Global Uncommon.

Kolmannessa sisällä matkannut Hightower Comery pääsi vajaat 300 metriä ennen maalia toiseen ulos, sai suoran alkupuolella tilaa ja spurttasi varmasti ykköseksi ajalla 14,5a/2140 metriä, jolla 4-vuotiskautensa avanneen ruunan ennätys parani puolella sekunnilla.

"Tämä on treenannut kyllä tosi hyvin, mutta kovempaa ei oltu ajettu, niin pienenä kysymysmerkkinä tuli starttiin", Olli Koivunen huomautti. "Hevonen kiri kyllä ihan mahtavasti. Tästä on tosi kiva lähteä ajaa finaalia."

Toiseksi eniten pelatun Hightower Comeryn tuoma voitto oli illan toinen sekä ohjastaja Olli Koivuselle että valmentaja Harri Koivuselle.

Global Uncommon piti vauhtinsa hyvin, mutta palkintoa siitä ei tullut, sillä finaalipaikka lipesi viime hetkillä. Taustalta viimeisen takasuoran alussa muiden mukana kolmannelle radalle noussut Amazato käänsi maalisuoran avautuessa vapaalle radalle, kiri hurjasti ja ehti juuri ajoissa Global Uncommonin edelle.

Lähdön suosikki Ian Boko juoksi kaiken aikaa Amazaton edellä, mutta se ei pystynyt parantamaan asemiaan lainkaan samalla tavalla.

Pilvenmäki Specialin ratajärjestys löytyy täältä.

Toto65-6: Harri Koivunen ajoi itse tallin kolmannen voiton suureksi suosikiksi pelatulla Questionmark Mellä, joka sai reipasvauhtisessa kisassa maukkaan reissuun kolmannessa parissa ja ratkaisi lopussa varmasti. Ajaksi tuli sama 14,5a/2140 metriä kuin edellisen lähdön vieneellä pienempirahaisella Hightower Comerylla.

"Ruuna tuntui koko aika hirmu hyvältä, ja odottelin vaan, koska saadaan päästään se kiriin. Oli tosissaan hyvä, kun oli koko matkan tempo hyvä", Harri Koivunen myhäili.

Loppukaarteen alussa suosikin edestä toisesta ulkoa hyökännyt Puce Tanic E. puristi toiseksi niukasti ennen viidennestä ulkoa selissä tullutta ja loppuhetket napakasti kirinyttä Sunbeamia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi