Flight Deck käynnisti Olli Koivusen superpäivän
Olli Koivunen narutteli viisi täysosumaa Porissa. Kuva: Jarno Unkuri

Flight Deck käynnisti Olli Koivusen superpäivän

Porin lähdöistä puolet voittaneen Olli Koivusen viiden voiton iltapäivän käynnisti helpon keulavoiton juossut Flight Deck.

Pohjois-Ruotsin lähdöissä vahvaa syyskuntoa osoittanut 5-vuotias Flight Deck on yksi Rurik Kjötarin ja Britt-Marie Nyholmin omistamasta kolmikosta, joka on tehnyt hyvää jälkeä kauden aikana etenkin Skellefteån ja Uumajan raveissa. Flight Deckin matkakavereina ovat usein olleet Isiah Boko ja Elliot Boko, mutta Poriin Kjötar suunnisti vain yhden hevosen voimin.

Reissu tuotti Flight Deckille kauden kolmannen voiton.

”Hevonen oli mainio ja pääsi tosi helpolla, ei tarvinnut käskeä lainkaan lopussa”, Rurik Kjötar kiitteli. ”Flight Deck lähti alta pois, kun Olli antoi sen mennä.”

Porissa rata oli paikoin vaativa, kuskien mukaan etenkin etukaarre, joka oli pehmeä.

”Flight Deck tuntuu aika vahvalta ja rehelliseltä hevoselta. Vaikka on ollut monta kertaa nyt syksyn starteissa raskaita kelejä, niin ei se ole piitanut”, valmentaja huomautti.

Aiemmin muun muassa Montana D.K.:n ja Lander’s Powerin kanssa menestyneen pohjalaistreenarin innostus oli parin vaisummin sujuneen vuoden jälkeen hiipumaan päin, mutta nykyinen menestys on tuonut mieheen uutta puhtia.

”Oli jo vähän sellainen olo, että oma kiinnostukseni oli hiipunut ja piti keksiä jotain uutta, jotta innostus lähtisi nousemaan. Päätettiin käydä toisella puolen lahtea raveissa. Kaikki kolme hevosta ovat pärjänneet siellä varsinkin nyt syyskaudella hyvin. Ihan hyvä kausi, ollaan tyytyväisiä tähän saakka. Siellä oli myös tuttuja kavereita ennestään, ja on ollut sillä lailla helppoa käydä”, kaksikielinen Kjötar taustoitti.

Olli Koivunen ajoi Flight Decin jälkeen ykkössijoille myös Bella Varjosen kaksikon Meet Me In ShadeBrilliant Shade sekä Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Embossed Lemonin. Viiden voiton suoran täydensi iltapäivän päätöslähdössä nappijuoksun jälkeen terävästi spurtannut Metku Maikki.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 3 Nubia 3,93, 20%, 3,82

Toto5-2: 7 Joriini 1,62, 60%, 6,12

Toto5-3: 5 Flight Deck 3,42, 44%, 8,99

Toto5-4: 4 Meet Me In Shade 3,03, 24%, 16,36

Toto5-5: 1 Embossed Lemon 2,69, 31%, 17,85

Vaihto 40 782,68

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi