Forssassa olisi haluttu järjestää kuninkuusravivuonnakin kahdetkymmenet ravit kuten tänä vuonna.
Forssassa olisi haluttu järjestää kuninkuusravivuonnakin kahdetkymmenet ravit kuten tänä vuonna.Kuva: Roosa Lindholm

Forssa pettyi kahden kilpailupäivän menettämiseen – ”Koetaan yleensä seurauksena epäonnistumisista”

Vuoden 2022 ravikilpailukalenteriin saivat yhden lisäpäivän Vermo, Lahti, Mikkeli ja Rovaniemi. Lappeenranta menettää yhden päivän ja Forssa kaksi.

Kilpailevien hevosten määrän vähentyessä ja kilpailupäivien määrän säilyessä entisellä tasollaan kilpailujen oikea kohdentaminen koetaan Hippoksessa erityisen tärkeäksi.

”Kun katsotaan tämän vuoden raveja, kilpailukysyntä ja laadukkaat totoravit ovat haaste. Tällä määrällä kilpailevia hevosia liikutaan totoravipäivien määrässä ylärajalla”, toimitusjohtaja Sami Kauhanen tiedostaa.

Korjausliikkeet ensi vuoden kalenteriin ovat silti pitkästi hienosäätöluonteisia.

”Rovaniemi menetti viime vuonna kaksi päivää. Tämän vuoden raveja tarkasteltaessa oli nähtävissä selvää lisäkysyntää”, Sami Kauhanen perustelee lisäpäivää.

”Lappeenranta puolestaan sai yhden lauantaipäivän lisää, eikä päivien määrä alueen aktiivien kannalta kuitenkaan vähentynyt, kun tunnin matkan päähän Mikkeliin tuli lisäpäivä."

Forssan menetti 20 päivästään kaksi. Myös ne siirtyvät lähiradoille.

”Hallituksessa katsottiin, että kuninkuusravivuonna 18 päivää oli riittävä määrä – varsinkin, kun vähennys pystytään toteuttamaan niin, että toimintatukeen sillä ei ole vaikutusta. Lisäksi kyseiset kahdet kilpailut ajetaan Forssan naapuriradoilla”, Kauhanen selvittää.

”Vermo menetti viime vuonna peräti viisi päivää, ja keskiviikkojen, lauantaiden ja Finlandia-ajon lisäksi sille jäi vain yksi muu kilpailupäivä. Uudenmaan Upeimman siirtyessä nyt keväälle katsottiin, että lisäpäivä on perusteltu. Myös Lahdessa on nähtävissä ylimääräistä kysyntää suhteessa tapahtumien määrään.”

”Ensi vuoden kilpailukalenterin muutokset ovat varsin vähäisiä verrattuna tähän vuoteen, ja niitä tehtäessä on ajateltu sekä raviratoja että alan kokonaisetua”, Sami Kauhanen summaa.

Forssan raviradalla tietoon ravipäivien vähenemisestä petyttiin useallakin eri tavalla.

”Olemme satsanneet ravipäiviimme ja organisaatioomme, ja lähtökohta on tarjota kilpailumahdollisuuksia oman alueen harrastajakunnalle. Jo kolme kuninkuusravien päivää ovat statukseltaan hyvin erilaisia kuin peruspäivämme, ja lisäksi kaksi peruspäivää poistuu kokonaan. Vähintään olisimme toivoneet, että meitä olisi kuultu asiaa valmisteltaessa, jolloin olisimme osanneet myös varautua siihen”, toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kritisoi.

”Kilpailupäivien vähentäminen koetaan yleensä seurauksena epäonnistumisista, ja se koskettaa siksi minua ja puheenjohtajaamme henkilökohtaisesti. Asian arvioimiseksi olisimme halunneet perustelut kirjallisina, mutta emme ole saaneet.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi