Forssan kaupunginjohtaja teki paluun Hevosopistolle – valtion edustaja ilmoitetaan myöhemmin

Forssan kaupunginjohtaja teki paluun Hevosopistolle – valtion edustaja ilmoitetaan myöhemmin

Hevosopisto Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa olivat perjantaina mukana kaikki omistajatahot.

Hevosopiston yhtiökokouksen aiheina olivat hallituksen kahden jäsenen valitseminen eronneiden tilalle sekä toiminnan tarkastuksesta annetun kertomuksen ja yhtiön taloustilanteen selostus.

Yhtiökokouksessa Suomen Ratsastajainliittoa edusti Marjukka Manninen, Suomen Hipposta Minna Mäenpää, Suomen valtiota Rami Sampalahti, Ypäjän kuntaa Tatu Ujula, Jokioisten kuntaa Ursula Mansikka ja Forssan kaupunkia Jari Kesäniemi.

Aiemmin valtiota edustanut Petri Puhakainen ja Forssan kaupungin edustaja Jari Kesäniemi jättivät huhtikuun lopussa paikkansa Hevosopiston hallituksessa, mutta molemmilta tahoilta on jatkossa edustus opistolla.

Suomen valtion edustaja ilmoitetaan myöhemmin.

Forssan kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi teki paluun hallitukseen.

”Kirjaimellisesti Hevosopisto on seutukunnallisesti niin merkittävä ja tärkeä toimija meille, että haluan olla mukana omalla panoksellani turvaamassa sen jatkuvuutta ja toimintaa sekä miettimässä ratkaisuja, joilla pystytään turvaamaan sen olemassaolo. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen opiston jatkon eteen Forssan seutukunnalla. Niin kauan kuin se on omissa käsissä ja pystytään tulevaisuuteen vaikuttamaan, niin tehdään sen eteen töitä yhdessä ja hyvällä rakentavalla yhteistyöfiiliksellä”, Jari Kesäniemi kommentoi.

Kokouksessa käsiteltiin Hevosopisto Oy:n toiminnan tarkastuksesta annettua kertomusta ja todettiin, että asian eteenpäin vieminen vaatii jatkoselvityksiä.

Vt. toimitusjohtaja Juha Lyyski esitteli yhtiön tämänhetkisen taloudellisen tilanteen. Hevosopiston tulevaisuudesta käytiin kokouksessa opiston tiedotteen mukaan hyvää ja yksimielistä keskustelua.

"Sisäisen tarkastuksen prosessi jatkuu. Siitä tuli nyt ensimmäiset raportit, ja niiden perusteella tarvitaan jatkoselvityksiä ja pyydetään vastineita, niin kuin normaalisti tällaisessa toimitaan. Tarkastuksessa on katsottu talouden ja hallinnon kokonaisuutta", Suomen Ratsastajainliiton edustaja Marjukka Manninen kertoo.

Hevosopiston Yhtiökokous hyväksyi maaliskuussa tilinpäätöksen vuodelta 2020, mutta ei myöntänyt vastuuvapautta Hevosopisto Oy:n hallituksen puheenjohtajalle, hallituksen jäsenille eikä silloiselle toimitusjohtaja-rehtorille Pauliina Mansikkamäelle. Aiheesta lisää täällä

Opisto hakee parhaillaan uutta toimitusjohtajaa. Paikka on Mannisen mukaan herättänyt hyvin kiinnostusta.

Related Stories

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi