Suomi on ravikansaa, eivätkä edes lauantain tummat pilvet pelottaneet yleisöä pois Forssasta.
Suomi on ravikansaa, eivätkä edes lauantain tummat pilvet pelottaneet yleisöä pois Forssasta.Kuva: Jarno Unkuri

Forssan kuninkuusravit Euroopan vierailluin ravitapahtuma

Viikonloppuna Forssassa ravatut Kuninkuusravit olivat kävijämäärän mukaan laskettuna kuluvan vuoden suurin ravitapahtuma Euroopassa tähän mennessä.

Kuninkuusravien viikonlopun yleisömäärä 45 625 päihitti myös kesäkuussa Ruotsissa ravatun Elitloppetin (35 951) ja koronarajoitusten vuoksi yleisömäärältään tänä vuonna rajoitetun Prix d’Amériquen, tiedottaa Suomen Hippos.

Myös Euroopan raviliitto UET:n mukaan Kuninkuusravit olivat tähänastisista vierailluin ravitapahtuma Euroopassa. Kuninkuusravien medianäkyvyys taas kasvoi alustavan arvion mukaan yli 35 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna*.

”Menestyksekäs Kuninkuusraviviikonloppu osoitti, että hevonen ja ravit vetävät edelleen. Suuret kiitokset Forssalle ja Pilvenmäelle sekä Pilvenmäen raviradan toimitusjohtaja Elina Hirvoselle, jonka lempeässä otteessa kymmenet vapaaehtoiset ja ammattitaitoinen tiimi saivat aikaan viihdyttävän ja urheilullisesti huippujännittävän tapahtuman", Suomen Hippoksen raviurheilujohtaja Tomi Himanka kommentoi tiedotteessa.

Kahtena edellisenä vuonna koronapandemia kuritti suurtapahtumia kaikkialla maailmassa, ja yleisön paluu takaisin tapahtumiin on vienyt aikaa myös Suomessa. Ennen koronapandemiaa vuonna 2019 Kuninkuusravit ravattiin Lahdessa, jossa yleisömäärä oli 59 000.

”Forssa osoitti, että pandemia ei muuttanut yleisön käytöstä Kuninkuusravien osalta niin lopullisesti kuin saatettiin pelätä. Tapahtuma huokui positiivista ravihenkeä ja yleisön eläytyminen huippuhevosten kesken käytyyn mittelöön oli käsin kosketeltavaa jopa televisiovastaanottimien välityksellä", Himanka tunnelmoi.

*Alustava tieto, Meltwater digitaalisen uutismedian mediaseuranta 3.8.2022, luvut päivittyvät vielä jälkiuutisoinnin osalta.

Hippoksen tiedote

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi