Forssan ravirata irtisanoi Jari Isometsän
Jari Isometsän aika Forssan Pilvenmäellä jäi puolentoista vuoden mittaiseksi.Jarno Unkuri

Forssan ravirata irtisanoi Jari Isometsän

Forssan Pilvenmäen keskiviikkona 13.5. lähettämä tiedote on niukkasanainen. Se on otsikoitu ”Pilvenmäki jatkaa ilman toiminnanjohtajaa”.

Forssan Seudun Hippos ry on irtisanonut toiminnanjohtajana toimineen Jari Isometsän, tiedotteessa irtisanomisen syyksi mainitaan ”tuotannolliset ja taloudelliset syyt”. Tiedotteen mukaan irtisanominen tapahtui hyvässä yhteisymmärryksessä. Osapuolet tuntuvat myös puhelinkeskustelujen pohjalta arvioituna olevan edelleen puheväleissä.

Kilpahiihtäjänä aikanaan tunnetuksi tullut Isometsä valittiin Forssan raviradan toiminnanjohtajaksi puolitoista vuotta sitten isojen otsikoiden saattelemana. Alkukarsastuksen jälkeen forssalainen raviväki tuntui ottaneen Isometsän iloisen ja räiskyvän persoonan omakseen.

Pilvenmäen toiminnanjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi hallituksen puheenjohtajana toimiva Isto Mäki-Tulokas. ”Mietimme hallituksen kanssa miten näitä tehtäviä jaetaan. Omassa ajattelussani pohdin tarvitseeko Pilvenmäki tulevaisuudessa omaa toiminnanjohtajaa kun raviratojen alueyhteistyötä kehitetään”, Mäki-Tulokas kertoo Hevosurheilulle.

Forssan raviradan osalta ratojen välinen yhteistyö johtotehtävissä ei ole uusi ajatus. Turun Metsämäen raviradan toimitusjohtaja Roger Johansson toimi 2010-luvun alussa muutaman vuoden myös Pilvenmäen toiminnanjohtajana.

Mäki-Tulokkaan mukaan irtisanomisessa ei ole kyse henkilöstä vaan alan kehityksestä. ”Jari oli imagollisena mahtava keulakuva. Nyt, kun raviradan kiinteistö on lunastettu, sen hoito vaatii varoja. Toiminnanjohtajan palkkaaminen on yksittäiselle raviradalle iso taloudellinen panostus,” Mäki-Tulokas kertoo.

Mäki-Tulokkaan mukaan Forssa on näyttänyt, että raveihin saadaan yleisöä ja henkeä. ”Äitienpäivän sunnuntai-iltana ravintola oli melkein täynnä. Raveihin tarvitaan lisää väkeä paikalle ja koko lain on nyt työskenneltävä sen eteen. Se työ Forssassa jatkuu”, Mäki-Tulokas lupaa.

Jari Isometsä ei puhelimessa kuullosta maansa myyneeltä tai myrtyneeltä. ”Tässä kiteytyy se, että ajat on kovat ja myös raviurheilu on tiukoilla. Tämä on ollut hienoa ja hyvää aikaa, olen saanut oppia uuden lajin. Saimme Forssassa kelkan käännettyä oikeaan suuntaan, kelkka vaan ei kääntynyt tarpeeksi”, Isometsä analysoi. Suomalaisen raviurheilun tilannetta Isometsä pitää haastavana. ”Edessä on isoja päätöksiä ja ne pitää vain osata tehdä”, Isometsä viittaa peliyhtiöiden yhdistämistä ja ravialan rakenteita koskeviin suunnitelmiin.

Isometsällä ei ole vielä ajatuksia tulevaisuudensuunnitelmista. ”Puolitoista vuotta työviikko on kestänyt maanantaista sunnuntaihin. Nyt pitää huilata muutama kuukausi. Tosin minut tuntien huomenna ajatus saattaa olla ihan toinen.”

Viikonlopun osalta suunnitelmat ovat kuitenkin selvillä. ”Eiköhän se ole sunnuntaina Finlandia-ajo ja Vermo.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi