Free Me aloittaa kautensa Kasvattajakruunun alkuerästä
Pekka Korven valmentama Free Me voitti viime vuonna muun muassa Kymenlaakso-ajon. Kuva: Satu Pitkänen

Free Me aloittaa kautensa Kasvattajakruunun alkuerästä

Kolmivuotiskauden syksyllä reilun kuukauden aikana noin 70 000 euroa tienannut tamma kilpailee ensi viikolla Seinäjoella juostavassa Kasvattajakruunun alkuerässä. 

Nyt nelivuotiaan tamman viime kausi päättyi loukkantumiseen, kun hevonen pääsi valmentaja Pekka Korven Vermon ratatallilla onnettoman sattuman seurauksena karkuun. Free Me sai tilanteessa jalkoihinsa haavoja.

Osaomistaja ja kasvattaja Tapio Lehtoranta kertoo, että vammojen annettiin parantua rauhassa.

"Tietääkseni muita vammoja hevosella ei ole ollut, mutta tästä onnettomuudesta aiheutuneiden vammojen parantelu on ollut pitkä projekti. Etupolvessa ollut haava oli pahassa paikassa, ja sen haluttiin parantuvan kerralla täysin tulevaisuutta ajatellen. Eläinlääkäri ja hoitaja ovat tehneet valtavan paljon töitä", Lehtoranta sanoo.

Osaomistajan mukaan hevonen voi parhaillaan hyvin ja se vaikuttaa pirteältä. Ensi viikon startti näyttää, missä vaiheessa se tällä hetkellä todella on.

"Tietenkin aina on haaveita ja odotuksia, mutta nyt täytyy pitää jalat maassa. Toivotaan, että hevonen olisi sillä tasolla, että pääsisimme kilpailemaan Derbyssä", Lehtoranta sanoo.

Neljävuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun toiseksi viimeinen alkuerä juostaan osana Seinäjoen Toto65-kierrosta ensi viikon keskiviikkona. Lähtölista luettavissa artikkelin alla.

Kasvattajakruunun kilpailukalenteriin voit tutustua kilpailun verkkosivuilla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi