Pekka Korven ajokki Free Me hallitsi keulasta varmoin ottein maaliin saakka.
Pekka Korven ajokki Free Me hallitsi keulasta varmoin ottein maaliin saakka.Kuva: Roosa Lindholm

Free Me piti kovat kilpasiskot kurissa

Pekka Korven suojatti Free Me voitti Derbyn Tammachampionin Vermossa koko matkan johdon päätteeksi.

Pekka Korven ajokki Free Me sai lähtöarvonnassa ennakkosuosikeista parhaan lähtöpaikan, jonka ohjastaja käytti takuuvarmasti hyväkseen. Korpi torjui ajokkinsa kanssa ohitusta yrittäneen Callela Elizan ja Markku Niemisen varmasti ja päästeli keulasta.

Avaus oli kuran roiskuessa 12,0-vauhtinen, mutta toisella puolikkaalla tempo tasaantui merkittävästi. Tuomas Korvenoja kierrätti tällöin BWT Burnin Aliven keulahevosen kupeelle.

Maalisuoralla nähtiin tiukka voittotaisto, joka kääntyi kuitenkin keulahevosen hyväksi hallitusti.

"Tammalla oli ollut huonoja lähtöpaikkoja, joten ajattelin, että annetaan nyt ainakin sille mahdollisuus. Se tuntui koko ajan hyvälle, mutta Markku mietitytti selässä, että se ajaa ohi, jos tilat saa. Hyvin tämä vastasi", Korpi kehui ajokkiaan.

Free Me otti kauden avausvoittonsa tuloksella 15,4a / 2100 metriä. Voitto oli 10 000 euron arvoinen.

"Tammalla on vielä aika vähän startteja, se tarvitsee rutiinia kovempiin lähtöihin, mutta kyllä tällä lahjoja on. Free Me on tosi nopea hevonen, joka on kuivalla kelillä parhaimmillaan", Pekka Korpi kertoi Jokikunnan Tilan kasvattaman hevosen ominaisuuksista.

Kakkossijasta käytiin tiukka taisto. Toisessa ulkona matkannut Merit ehti Harri Koivusen kannustamana ohi BWT Burnin Aliven juuri linjalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi