General Moneymaker hyödynsi etumatkansa Kaustisella – ”Ei parempaa fiilistä voi olla”
Henri Bollström ajoi General Moneymakerilla päättäväisesti.Arkistokuva: Anu Leppänen.

General Moneymaker hyödynsi etumatkansa Kaustisella – ”Ei parempaa fiilistä voi olla”

Toisen kerran kurikkalaisen Taisto Koiviston käsistä kilpaillut General Moneymaker piti takamatkan suosikit takanaan Kaustisen Toto5-kierroksella.

General Moneymaker jäi syyskuun alussa debyyttikisassaan Taisto Koivistolta kymmenenneksi. Oria silloin Kaustisen tavoin ohjastanut Henri Bollström valotti voittajahaastattelussa, miksei silloin tullut vielä onnistumista.

”Hevonen oli silloinkin jättihyvän tuntuinen, mutta katkesi maalisuoran alkuun. Siitä löytyi vikaa, kun rauta-arvoissa oli sanomista.”

Kaustisella General Moneymakerin hyvät otteet jatkuivat lämmittelystä maalipaalulle asti.

5-vuotias kiskaisi paalulta terävästi matkaan ja teki toiseen perusmatkan hevoseen Donna Beyonceen heti parikymmentä metriä eroa.

Kirilenkin alussa General Moneymaker sai rinnalleen Cape's Captainin, mutta se oli muiden tavoin hampaaton keulahevosta vastaan, joka veti varmasti perille ennen hyvin lopettanutta High Profilea.

General Moneymaker voitti tuloksella 17,4/2100.

”Hevonen tuntui koko päivän hyvälle. Odotin itse sitä kärkeen, kun ennakkoon kovimmat vastustajat olivat pois. Hevonen oli laiska yksin, eikä meinannut lähteä muista irti, vaan korviaan pyöritteli. Se pärjää varmasti jatkossakin”, Henri Bollström arveli.

Valmentaja-omistaja Taisto Koivisto tiivisti tuntemuksensa voiton jälkeen yhteen lauseeseen.

”Ei parempaa fiilistä voi olla”, Ruotsissa pitkään asunut Taisto Koivisto iloitsi.

Taisto Koivisto hankki Keijo Lindbergin kasvattaman General Moneymakerin itselleen kesällä.

”Tuli niin kova hevoskuume, että oli pakko saada hevonen! Tämä tuli mulle alkukesästä, että aika pitkän työn sen kanssa tein. Töitä olen tehnyt sen kanssa koko sydämestäni. Valmentelin sitä oman mallini mukaan, että sain hevoselle lisää voimaa ja jaksoa. Vaikka sillä oli huonot sijoitukset viime juoksuista, näin siinä olevan potentiaalia.”

Taisto Koivisto suhtautuu uransa toisen voiton ravanneen General Moneymakerin jatkoon maltilla. Hän nostaa tapetille hevosensa luonteen.

”Matti on niin fiksu hevonen, että sen kanssa on mukava touhuta. Se on iso hevonen, mutta ylen kiltti. Siinä ei ole moittimista ollenkaan. Voi, kun se saisi olla terveenä ja tehdä hyviä lähtöjä. Mennään Matin ehdoilla, ja nähdään, että mihin siitä on.”

Setelirahaa jaettiin

Vuosittaisen Jixy-ajon 3000 euroa meni Ville Pohjolan ajamalle Esther Richille, joka kiri tammakisassa mainiosti onnistuneen ajon päätteeksi parhaaksi. Matti Matinlaurin valmennettaville tuli menestystä myös lämminveristen pitkältä matkalta, kun Pajas Face intoutui voitto-ottelussa ohittamaan vetoapunsa Sahara Sandstormin.

Kautta aikain ensimmäinen Speedex Special -finaali meni Jussi Isokosken valmentamalle Felisialle. Pekka Vehviläisen ajokki voitti myös ravi-illan aluksi kisatun karsintakisan. Se keräsi mukavan rahapotin 4500 euroa, josta 3000 euroa maksettiin finaalin voitosta.

Kovatasoisessa pitkän matkan kisassa Landen Paukku oli keulapaikalta häikäisevä voittaja ennen Joriinia.

Toto5-voittajat ja rivin arvo

Toto5-1: 11 Shadow Leader, 17,80 %, 6,66 euroa
Toto5-2: 6 Landen Paukku, 40,63 %, 10,08 e

Toto5-3: 3 General Moneymaker, 5,06 %, 109,14 e

Toto5-4: 15 Pajas Face, 2,66 %, 1911,84 e

Toto5-5: 12 Esther Rich, 7,29 %, 7966,03 e

Vaihto: 73 532,60 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi