Geneve-järven rannalta Solvallan suoralle

Geneve-järven rannalta Solvallan suoralle

Elitloppetiin osallistuvan Uza Josselynin omistaja-valmentaja René Aebischer kuvailee itseään hevosmekaanikoksi.

”Se kuvastaa parhaiten mitä teen”, hän toteaa.

Aebischerin valmennustyyli perustuu ennen kaikkea siihen, että ennen isoa ravilähtöä on päästävä hipomaan tarpeeksi korkeaa sykettä, sitä, mikä tulee lähdössä olemaan käytössä.

René Aebischer on pitkän linjan urheiluhevoseläinlääkäri, joka on seurannut tammansa pulssia ravikilpailuissakin aina, kun se on mahdollista. Näin on saatu selville, että startissa Uza Josselynin sydän käy jopa 238 lyönnissä per minuutti.

”Se on hyvin korkea lukema”, Aebischer toteaa. Hän tietää, että tamma kykenee juoksemaan korkeimmalla mahdollisella sykkeellä vain osan kisasta.

”Jos Uza pääsee avaamaan koko kapasiteettinsa vasta loppusuoralla, se pystyy kehittämään erittäin kovan vauhdin, sellaisen, jolla pärjää mille tahansa hevoselle”, hän uskoo.

Geneve-järven rannalta ponnistavan Uza Josselynin treenisysteemeistä ja Aebischerin ranskalaista protektionismia tylyttävistä ajatuksista voit lukea lisää keskiviikon 23.5. Hevosurheilu-lehdestä.

Samassa lehdessä Hippoksen puheenjohtajavaalin ehdokkaat Pasi Ollikainen, Juha Rehula ja Kari Eriksson linjaavat avoimesti, millaisin miettein he torstaina valtuuskunnan eteen astuvat.

Takasivun jutussa hoitaja Suvi Himanka kertoo teräspappa Bret Bokosta, joka kymmenvuotiaana venyy edelleen tehtäviensä mukana. Tänä viikonloppuna ruuna starttaa Sweden Cupissa, jossa se sai karsintaan radan viisi.

”Bret on näyttänyt olevansa hyvässä kunnossa. Hyvällä reissulla se pystyy saalistamaan finaalipaikan, jota tietysti lähdetään yrittämään. Totta kai se vaatii, että alusta asti menee kaikki nappiin. Se on niin nopea auton takaa, että se pystyy yleensä hankkimaan itselleen hyvät asemat”, Himanka arvioi.

Lehdessä myös paljon muuta asiaa Elitloppetista, sen suomalaisosallistujista ja raviviikon muista tapahtumista.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi