Gerris Trix kilpaili Finlandia-viikonloppuna Vermossa. Tuolloin ori oli vielä Marjo Kivimaan ja kuvassa kärryillä istuvan Mika Forssin valmennuksessa.
Gerris Trix kilpaili Finlandia-viikonloppuna Vermossa. Tuolloin ori oli vielä Marjo Kivimaan ja kuvassa kärryillä istuvan Mika Forssin valmennuksessa.Kuva: Anu Leppänen

Gerris Trix palaa Suomeen omistajanvaihdoksen myötä – ”Jos ruunaus pikkaisen helpottaisi”

Viisivuotias ori siirtyy Marjo Kivimaan valmennuksesta Jani Punkkisen treeniin.

Varsin kyvykkääksi ravuriksi tiedetty Gerris Trix palaa viikonloppuna Suomeen. Oriin tämä vuosi on kulunut Marjo Kivimaan valmennuksessa, mutta nyt hevonen vaihtaa treenaria omistajanvaihdoksen myötä. Uusi valmentaja on Jani Punkkinen, jonka avopuoliso Tuulia Parkkonen osti hevosen Horsepoint Oy:ltä.

Gerris Trixin lahjat ovat hyvin uusien taustajoukkojen tiedossa. Tämän kauden kuusi starttia ovat tuoneet yhden voiton, mutta ainoastaan kerran ori on jäänyt kolmen parhaan ulkopuolelle. Hevosen ennätys 10,8aly syntyi viime vuonna Mikkelissä Eugen Pylvänäisen muistoajossa.

”Se on kaikin puolin mielenkiintoinen hevonen. Se on sillä tavalla tuttu, että se oli Forssin Mikalla viime talvena, kun olimme itsekin Ruotsissa”, Punkkinen kertoo.

”Tuli nähtyä, kun Mika treenasi sitä. Hänelläkin oli kova usko hevoseen, ja onhan sillä valtava kapasiteetti, jos se vain antaisi kaiken ulos.”

Heti Suomeen saavuttuaan Gerris Trix matkaa Laukaan hevosklinikalle tarkastettavaksi. Samalla se on tarkoitus ruunata.

”Käytöspuolessa ei ole ongelmaa, että sen takia pitäisi ruunata, mutta pikkaisen siinä on sellaisia piirteitä, ettei se anna kaikkea ulos, niin kokeillaan ruunausta. Varmasti se helpottaa hevosen elämää, enkä missään nimessä usko ainakaan sen huonontuvan siitä.”

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Gerris Trixin ympärille aiotaan rakentaa pienimuotoinen omistajakimppa. Mielenkiintoisen oriin kauppasummaa Punkkinen ei paljasta.

”Selvähän se on, ettei tällaista hevosta saa mihinkään pilkkahintaan, eikä tällaisia ole yleisessä myynnissäkään.”

Punkkisella on maltilliset odotukset Gerris Trixiä kohtaan, vaikka toiveet ovatkin korkealla.

”Se on selvä, että hevonen on ollut kovilla treenareilla, eikä sitä saa treenaamalla paremmaksi, mutta eipä sitä tarvitsekaan. Se on suorittanut hyvin, mutta juoksunkulut ovat pitkälti määränneet sijoitukset. Jos se ruunaus pikkaisen helpottaisi.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi