Girls With Curls ja Tähtiviilee jatkoivat voittoputkiaan
Girls With Curls toi Emma Väreelle kotiratavoiton. Osaomistaja Anne Laitinen onnittelee. Kuva: Anu Leppänen

Girls With Curls ja Tähtiviilee jatkoivat voittoputkiaan

Vermon lauantain kohokohtia olivat tammojen TalviCup-finaalilähdöt.

Lämminveritammojen kilpailu oli reipastahtinen, vaikka monet kilpailijat kommentoivatkin radan olevan melko pehmeässä kunnossa. Lämpötila oli nollan tietämillä ja taivaalta ripsi vettä, joten olosuhteet eivät olleet ratamestarille kaikkein helpoimmat.

Lähdössä joukkoa johti ensimmäiseltä takasuoralta aina maalisuoran alkuun saakka Hannu Torvisen ajama Intelligent Stride. Aivan loppuun asti sen piikkipaikka ei kuitenkaan pitänyt, kun sisäradalla juossut Girls With Curls puski Olli Koivusen ajamana lopulta neljännen radan kautta rinnalle ja ohi. Voittoajaksi merkittiin 15,4ke.

Voitto oli nelivuotiaalle tammalle jo kolmas perättäinen. 7 000 euron ykköspalkinto oli puolestaan valmentaja Emma Väreelle tämän valmentajauran toisiksi suurin.

Onnistuminen kotiradalla maistui erityisen hyvältä.

”Tämä on kyllä ylittänyt itsensä niin totaalisesti, ettei ikinä olisi uskonut”, Väre hehkutti suojattiaan voiton jälkeen.

”Tietysti etukäteen vähän toivon, että tänään pärjättäisiin, kun se on nyt ollut niin hyvä. Mutta vaatiihan se aina tuuriakin.”

Väre myönsi jännittäneensä, löytyykö valjakolle ajoissa kiritilaa. Olo oli kuitenkin muuttunut luottavaiseksi heti, kun Koivunen sai hevosen käännettyä vapaalle radalle.

”Parasta tässä hevosessa on sen rytminvaihtokyky”, Väre arvioi. ”Se lähtee voltista ja auton takaa reippaasti liikkeelle, ja pystyy spurttaamaan palan matkaa tosi kovaa.”

Väre kertoi, että aikoo jatkaa hevosen kilpailuttamista talven yli.

”Eiköhän tällä ole vielä tästä vähän varaa parantaakin.”

Voittajaseremonioissa oli mukana myös Girls With Curlsin osaomistaja Anne Laitinen.

”Emma on tehnyt valtavan hyvää työtä ja kuskit ovat antaneet nättejä juoksuja, hevonen on saanut kehittyä rauhassa”, Laitinen kehui. ”Se rupeaa nyt palkitsemaan.”

Nuorena varsonut Tähtiviilee on palannut radoille rytinällä.
Nuorena varsonut Tähtiviilee on palannut radoille rytinällä. Kuva: Anu Leppänen

Suomenhevosten kilpailussa ykkösradalta startannut suosikki Tähtiviilee pääsi Esa Holopainen ohjaksissaan hyvin matkaan ja sai johtopaikan helpon näköisesti. Tammajoukko säilyi varsin tiiviinä koko matkan ajan, mutta Tähtiviileen ohi muilla ei ollut asiaa.

8-vuotias suomenhevostamma nappasi samalla Girls With Curlsin tapaan kolmannen perättäisen voittonsa. Kauden aikana ykkössijoja on kertynyt viisi, kun ajettuja startteja on seitsemän. Ennen tämän vuoden syyskuuta Tähtiviilee oli viettänyt varsalomaa ja kilpaillut edellisen kerran kolme vuotta sitten syyskuussa 2018.

Holopainen on ajanut Tähtiviileetä syksystä lähtien, mutta tamman valmentaja Seppo Suurosen kanssa yhteistyötä on takana jo paljon pidemmältä ajalta.

”Kolme-neljäkymmentä vuotta siitä on varmaan jo aikaa, kun tutustuttiin, tai voi olla enemmänkin”, Holopainen arveli voittajahaastattelussa.

”Tuntuu ettei enää oikein sanat riitä, mies tekee oikeita asioita ja hevoset on aina hienossa kunnossa”, hän kehui valmentajaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi