Tapio Perttusen kuskaama Gisela Luxi ohitti kauden ensimmäisen totosijansa napanneen BWT Burnin Aliven juuri ennen maalilinjaa.
Tapio Perttusen kuskaama Gisela Luxi ohitti kauden ensimmäisen totosijansa napanneen BWT Burnin Aliven juuri ennen maalilinjaa.Kuva: Pekka Salonen

Gisela Luxi runttasi Tammatähdeksi kalkkiviivoilla

Tapio Perttusen ohjastama Gisela Luxi kuittasi Vermon Toto64-pelin käynnistäneen Tammatähti-lähdön voittoon keulahevosen takaa.

Toto64-1: Tapio Perttusen valmentama ja ohjastama Gisela Luxi lähti kolmospaikaltaan kovaa matkaan, muttei pystynyt vastaamaan ulkoa vauhdikkaasti tulittaneelle BWT Burnin Alivelle, joka avasi 500 metriä kymppiä.

Tuomas Korvenojan ohjastama kärkihevonen pisteli kierroksen 12,0-lukemiin. Haastetta se sai vasta maalisuoralla, kun Tapio Perttunen lähestyi askel askeleelta kakkossuosikki Gisela Luxin kanssa. Aivan viimemetreillä 7-vuotias tamma ohitti SE-tamma BWT Burnin Aliven.

”Tiukkaa oli, kun kolmen rintamassa mentiin ensimmäiseen kurviin, paitsi Tuomaksella meni heittämättä ohi”, Tapio Perttunen kertoi näkemyksensä kiihdytysvaiheesta. ”Sain tosi hyvän juoksun Tuomaksen takana, joka oli voiton salaisuus ilman muuta. Viisi metriä ennen maalia olisiko tamma päässyt ohi, joten tiukka taisto oli meillä."

Luxx-Breeding Oy:n kasvattama Gisela Luxi teki voittoajan 12,1a/1609 metriä. Hannu ja Juhani Laukko omistavat kauden kolmannen ja uransa yhdeksännen voiton ottaneen tamman.

Lähes tasapäin maaliin tulleen kärkikaksikon takana kolmanneksi ylsi M.T. Lara Croft Pekka Korven kanssa.

Toto64-2: Joni-Petteri Irrin valmentama Lucky Moose jatkoi vahvoja otteitaan monté-lähdöissä, kun Jenni Kaijan ajokki otti toisen peräkkäisen voittonsa.

Lucky Moose lähti kuutosnumerolla napakasti matkaan, eikä keulapaikan ottajasta ollu epäselvyyttä. Le Samuel kävi jo alkumatkasta kärkipaikkaa kyselemässä, jolloin Lucky Moose pysyi virtavana.

Maalisuoralla Lucky Moose näytti ensin pitävän hallittuun voittoon, mutta vajaa sata jäljellä Le Samuel sai loikkarin silmään. Se vaikutti vyöryvän parhaaksi, mutta Lucky Moose lähti vastaamaan ja piti parhaaksi tuloksella m15,7a/2100 metriä.

"Ajattelin, etten tänään pääse keulasta ajamaan, mutta helposti pääsinkin sinne", Jenni Kaija ihmetteli. "Hevonen pullaili ihan liikaa matkalla, kun kavereita tuli matkalla koittelemaan. Se oli liian terävä. Takasuoralla annoin sen mennä, jolloin teki eroa muihin, mutta jäi odottelemaan. Se alkoi heti vastaamaan, kun kaveri tuli rinnalle."

Satu Liitiäinen ratsasti toiseksi tullutta Le Samuelia. Sanna Riikonen tuli Twentyonen kyydissä maaliin seuraavana.

Toto64-3: Yli 80 prosenttia peliosuudesta tasavahvasti rohmunnut kaksikko Treasure Of Pirate - Stonecapes Respect ottivat yhteen heti kiihdytyksessä. Jälkimmäinen puolusti aluksi Hannu Torvisen käsistä kärkipaikkaa, mutta lopulta Antti Teivaisen ajokki Treasure Of Pirate pääsi vetotöihin.

Kiihdytyksen tapahtumat ratkaisivat pitkälti lopulta myös tulojärjestyksen, sillä kun takaa kirit eivät kantaneet, ei Antti Teivaisen tarvinnut ajaa maalisuoralla alta pois, jolloin Stonecapes Respect pysyi ratkaisevan kauan vailla kiritilaa, ja Treasure Of Pirate voitti.

"Tosissaan koitettiin lähteä liikkeelle, mutta heti ei ollut jakoa keulaan. Hannu halusi hevoselleen selkäjuoksun, sitten päästiin keulaan", Antti Teivainen selosti. "Hevonen oli loppuun asti hyväntuntuinen, ja katseltiin, ettei pahimmalle vastustajalle tule tiloja. Treasure Of Pirate tuli suht´voimissaan maaliin."

Aripekka Pakkasen valmentama Treasure Of Pirate voitti mailin matkan ennätysajallaan 14,8aly.

Toto64-4: Harri Koivusen valmennettavien menestyskulku jatkui, kun Cavalier nappasi erittäin vakuuttavan ykkösen.

Alkumatka mentiin Moves Like Jaggerin komennossa, mutta etusuoran puolivälissä eteni Tuomas Korvenoja valmentamansa Bean Dead Certin kanssa vetotöihin. Virtava tamma johti kirilenkin alkuun asti, jolloin puolimatkassa toiselle ilman vetoapua kiertänyt Cavalier vyöryi keulaan. Siitä Olli Koivusen ajokki pisteli ylivoimavoittoon.

"Oma valinta oli, kun hevonen meni niin helpolla tyylillä", Olli Koivunen kertoi perusteluksi, että miksi ajoi 2600 metrin kisassa kärkeen jo varhaisessa vaiheessa. "Ei tarvinnut kuskin kuin nauttia kyydistä, kun hevonen oli mahtavan hyvä tänään."

Timo Lindgren kuskasi Belgram Pinuksen yllätyskakkoseksi, Mister Lane kiri kolmospalkinnolle. Alustavasti Cavalierin kovimmaksi kilpakumppaniksi kaavailtu No Vice jäi iltapäivällä pois.

Toto64-5: Kolmen viikon päästä ajettaviin derbykarsintoihin haettiin hieman asetelmia derbykenraali-koitoksessa. Koitos ratkesi pitkälti jo alussa, kun Graceful Swamp piti sisäradalta kärkipaikan, ja osallistujat vetäytyivät taakse jonomuodostelmaan.

Graceful Swamp sai vetää ensimmäisen lenkin 17,0-kyydillä, ja vielä toinen kierros oli sitäkin hitaampi (19,0). Puolikas jäljellä Graceful Swampin kovimmaksi haastajaksi kaavailtu Lewis Ale nousi takaa toiselle. Se kiri aivan Graceful Swampin rinnalle, muttei päässyt 09,0-lopetuksessa ohi.

"Kiihdytys kääntyi meidän eduksemme ihan sen takia, kun oli lähtöpaikka Tuomaksen sisäpuolella", Ari Moilanen aloitti. "Tuomaksella lähti kovaa, ja jouduttiin ihan täysiä lataamaan. Oma juoksu saatiin ajella, ja sitten kun Tuomas nosti toiselle, tultiin tosi haipakkaa loppusuora."

Tänä vuonna nyt yhdeksän kertaa kisannut ja yhdeksän kertaa voittanut megasuosikki Graceful Swamp teki voittoajan 16,3akp.

Toto64-6: Pitkälti suosikkivoittajien merkeissä sujunut kierros päätty yllätykseen, kun Olli Koivusen ajokki Sunbeam kiitti nappireissusta voitolla.

Värikkäässä koitoksessa mentiin alkumatkasta nelirinnan Hill Yesin komennossa. Vauhti pysyi koko matkan ajan reippaana, jolloin "kaikki" saivat mahdollisuuden. Olli Koivunen tarjosi Tapio Mäki-Tulokkaan treenaamalle Sunbeamille edullisen reissun, ja 6-vuotias voitti niukasti ennen suosikki BWT Caesaria, joka ehti vaikeasti sujuneen juoksun päätteeksi täysin rinnalle.

Sunbeamin kauden ensimmäinen ykköstila tuli ennätysajalla 12,0aly.

"Hevonen lähti tosi lujaa matkaan, jolloin päästiin takarivistä 3. sisälle. Takasuoralla alkoi näyttää hyvälle, kun hevosia väsyi ulkopuolella, ja näytti sille, että päästään hyökkäämään. Uskoin, että kärkihevoset väsyvät myös, kun kova matkavauhti ollut. Hevonen tuntui loppusuoran alussa sille, että tosi paljon voimia jäljellä. Keulahevosesta kun päästiin ohi, jäi hiukan katselemaan ja kyttäilemään, mutta hyvin puristi voittoon", Olli Koivunen sanaili.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi