Yli puolen vuoden tauolta tullut Global Solidarity oli heti valmis voittamaan.
Yli puolen vuoden tauolta tullut Global Solidarity oli heti valmis voittamaan.Arkistokuva: Jari Piirala

Global Solidarity pääsi sisäradan syövereistä vapaille ja kiri varmasti ykköseksi

Marko Hakkaraisella ei ollut menestyspaineita kautensa Oulun raveissa aloittaneen Global Solidarityn suhteen, mutta tilaisuuden tullen voitto maistui sitäkin paremmalta.

Toto4-1: Sisäradalta 2100 metrin ryhmäajoon lähtenyt Global Solidarity juoksi sisemmän radan jonossa kolmantena ja neljäntenä hevosena. Väylä vapauteen aukesi, kun ensin Diablo Sisu laukkasi viereltä toiseksi viimeisessä kaarteessa ja takasuoran alussa askelissaan sekosi varhain kolmannelle radalle lähtenyt X.Factor.

Kolmannen puolikkaan täyttyessä kirikaistalle kohonnut Global Solidarity tuli tasaisen vahvasti perille ja erkani maalisuoralla selvään voittoon, kun muilla askel alkoi jo painaa. Toiseksi eniten pelatun 7-vuotiaan ruunan ajaksi kirjattiin 15,6a.

"Ei oltu pakkovoiton edessä, niin lähtöpaikka oli sen puolesta hyvä, että saatiin joka tapauksessa hyvä reissu", Marko Hakkarainen painotti. "Siinä kävi sitten pikkuisen tuuriakin, kun ulkopuolelta laukkasi hevonen ja pääsin nostamaan ulos. Hevonen on ollut toisten takaa sellainen tahmea, mutta nyt se meni niin, ettei muuta kuin istuskeli kyydissä. Nyt pitää vaan saada pysymään hevonen terveenä ja saada hyviä startteja."

Alusta asti toista rataa ilman vetoapua taivaltanut Boulder Lucky tsemppasi toiseksi ennen perässään seurannutta Caddie Jo'ta.

Selvä suosikki Ambrogio jäi alussa parijonon ulkopuolelle, ajoi voimalla eteenpäin ja pääsi toiseen kaarteeseen mentäessä keulaan, mutta rankka alku näkyi lopussa ja sijoitukseksi tuli viides.

Toto4-2: Kohteiden pankki MAS Champ valtasi nopeasti johtopaikan ja hallitsi mielin määrin. Tasaisen avauskierroksen jälkeen päätöspuolikas taittui 1.13:n lukemiin, ja koko 1600 metrin matkalle ajaksi tuli 16,2a.

Viime kesänä tarhassa loukkaantunut sukuruuna ehti juosta sitä ennen yhden kerran, ja nelivuotiskaudelle startti oli nyt toinen. Tappio on vielä tuntematon käsite.

"Ihan hyvä oli, eikä siinä mitään. Täällä on tarkoitus jatkaa 75-päivänä", Antti Ojanperä kaavaili. "Rutiinia on vielä vähän, mutta kyllä tästä varmaan vielä ihan oikea hevonen tulee. Se on riski menemään ja pystyy menemään aika pitkään kovaa."

Takasuoralla toisesta parista ulkoa MAS Champin tuntumaan kiertänyt BWT Alarm pysyi loppukaarteen ajan mukana, mutta maalisuoralla eroa syntyi joka askeleella. BWT Alarmin osalta ne olivat varsin hapuilevia, mutta se pysyi ravilla ja oli selvästi toinen ennen kolmannesta sisältä vapaasti kirinyttä Xera Maximiusta.

Toto4-3: Tarkan juoksun kärkiparin tuntumassa saanut Tarun Tykki oli väkevin Suomen Cupin karsintalähdön loppusuoralla. Talvitauolta palannut 12-vuotias ori kuittasi 2000 euroa ja finaalipaikan 2120 metrillä ajalla 27,2. Se oli kuudenneksi pelatuin.

"Hyvä ajo, ei voi pojat moittia", Rauno Oikarainen naurahti. "Arvasin, että sieltä joku rako tulee, ja tämähän tulee lopun lujaa. Talvi on mennyt hyvin, ja Kumpulaisen Anterolle terveisiä. Hän on tämän hieronut muutaman kerran ja antanut ohjeita. Tukkireellä on ajettu koko talvi."

Toisesta kaarteesta toista rataa ilman vetoapua juossut Lakori painui loppukaarteeseen mentäessä kärkeen ja piti Tarun Tykkiä lukuun ottamatta muut takanaan. Näin sekin lunasti paikan Lahdessa ensi viikon lauantaina ajettavaan loppukilpailuun.

Loppukaarteen alussa taaempaa neljännelle radalle iskenyt Vilma Lyydia kipusi kolmanneksi. Sen edellä mennyt suosikki Vaellus antoi lopussa selvästi periksi. Takasuoran aikana kolmannesta ulkoa kuolemanpaikalle kiertänyt Jepulis ei sekään jaksanut puristaa täysillä perille, mutta kesti sentään neljänneksi.

Toto4-4: Pitkän matkan pelatuimmat kilpailijat valtasivat kärkipään paikat jo avaustuhannen aikana, vaikka lähtivät liikkeelle takamatkalta. Juoksuradalta liukkaasti kiihtynyt Livi Mystery haki kaarteen jälkeen johtopaikan, jonka se luovutti toisessa kaarteessa tasaisemmin aloittaneelle Lucky Cloudille.

Suosikiksi luotettu Lucky Cloud piti tempon aika tasaisena ja yritti loppukaarteessa ratkaisua. Livi Mystery seurasi kuitenkin vaivatta tuntumassa ja kiri suoralla varmasti ohi. Mauri Jaaralle illan toisen voiton ohjastajana tuonut Livi Mystery ravasi 3120 metriä aikaan 17,8.

"Oikea ratkaisu", valmentaja Maarit Ollikainen totesi johtopaikan luovuttamisesta. "En ollut varma, että se ohittaa Lucky Cloudia, mutta toivoin, että saa tulla siinä ihan rinnalla tai perässä maaliin asti. Kun tuota pitkää matkaa ei ole ajettu, en tiennyt, miten voimat riittää, mutta hyvin riitti."

Neljännestä ulkoa päätöskierrokselle lähdettäessä toiseen ulos kiertänyt Decamerone puristi kolmanneksi, kun edeltä kuolemanpaikalle edennyt Up All Night taipui. Enter Mayweather kulki alun pahan laukan jälkeen vauhdikkaasti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi