Matias Salo ei tehnyt turhaa reissua Mikkeliin, sillä ainoa tiistaina kilpaillut hevonen voitti suoraan tauolta.
Matias Salo ei tehnyt turhaa reissua Mikkeliin, sillä ainoa tiistaina kilpaillut hevonen voitti suoraan tauolta.Kuva: Anu Leppänen

Global Withdrawl palasi huippuiskussa – ”Aina ollut haave, että pääsisi Suomen isoimpiin lähtöihin”

Mikkelin T5-raveissa oli tiistaina ensimmäistä kertaa käytössä open stretch, mutta Matias Salon valmentama Global Withdrawl ei ylimääräistä kaistaa tarvinnut.

Illan pääpelin neljäntenä kohteena ajettiin 2100 metrin tasoitusajo, jossa yli 45 000 euroa tienanneet lämminveriset starttasivat 20 metrin takamatkalta.

Keulaan kiihtyi paalulta Leica Håleryd, joka ryöväsi johtopaikan Q-Rex Oakilta ensimmäiseen kurviin mentäessä. Jo ensimmäisellä takasuoralla kärkeä kohti eteni vajaan kolmen kuukauden tauolta palannut Global Withdrawl, ja suosikille olikin piikkipaikka tarjolla.

Santtu Raitala sai määrätä keulassa vauhdin mieleisekseen, eivätkä muut pystyneet haastamaan johtohevosta 11-vauhtisella päätöspuolikkaalla.

”Heppa lähti oikein hyvin voltista liikkeelle, ja sitten saatiin vielä keulapaikka ilman suurempia revittelyitä, niin tämä oli oikein optimaalinen tauolta paluu kaikin puolin”, Raitala summasi radan voittajahaastattelussa.

Myös valmentaja Matias Salo oli oikein tyytyväinen näkemäänsä, vaikka etukäteen häntä huoletti tallin hevosia vaivannut sairastelu.

”Ne ovat vähän vaihtelevasti palanneet, eivätkä ne ole aina tehneet aivan sellaista suoritusta kuin olisin halunnut, mutta tämä oli kivaa katseltavaa”, treenari sanoi.

Viime vuoden lopulla Ruotsista Suomeen ostetun Global Withdrawlin omistaa Kokkolan Auto-Center Oy, jonka takaa löytyy Kyösti Svart. Myös hän harmitteli valmentajan tavoin hevosen sairastelua, joka pakotti ruunan muutamaksi kuukaudeksi tauolle.

”Sillä oli kurkunpääntulehdus ja räkää. Veriarvotkin olivat vähän miten sattuvat. Tarkoituksella pidettiin sitten pidempi tauko, että saadaan se kunnolla terveeksi. Pidämme sitä kuitenkin hyvänä hevosena, joten keskeneräisenä ei lähdetä ajamaan kilpaa.”

Voittoaika oli 14,2ke, joten Global Withdrawl palasi hienossa iskussa. Svart kertoo suunnitelmana olevan ajaa vielä ainakin pari kuukautta kilpaa ennen talvitaukoa.

”Varmaan Käpylä GP:n jälkeen Le Gros Bill, Hotshot Luca ja kumppanit jäävät tauolle, niin jos me saataisiin ajaa vähän rahaa sisään ennen kuin tulee oikein kovat kelit. Tammikuussa jäädään viimeistään tauolle.”

Suomen kilpailuissaan viisi voittoa ravannut ruuna on täyttänyt omistajan odotukset, mutta ensi vuodelle riittää vielä toiveita.

”Aina on ollut haave, että pääsisi Suomen isoimpiin lähtöihin osallistumaan. Pari vuotta sitten oli aika lähellä Farzad Bokon kanssa, mutta Ranch Kelly vei meidän paikan silloin”, Svart muistelee. ”Suurmestaruudessa Farzad Boko kamppaili Lexus Dreamin kanssa, ja Moilanen (Ari) sanoi voittajakehässä, että Kylliäisen (Tommi) hevonen oli jo edellä, mutta laukkasi 50 metriä ennen maalia.”

Tänä vuonna reilut 25 000 euroa tienannut Global Withdrawl kääntyy vuodenvaihteessa 7-vuotiaaksi, mutta startteja sillä on takana vasta 38.

”Uskon, että sillä on vielä paljon annettavaa”, Svart sanoo.

Open stretchiltä ei muitakaan voittajia

Raitala nappasi myös toisen T5-voiton, kun avauskohteessa Lapland Royal nappasi keulasoololla toisen peräkkäisen ykkössijan. Kaisa Toivosen valmennettavan voittoaika oli 13,6aly, joten sen ennätys parani yli kahdella sekunnilla.

Enintään 19 000 euroa tienanneiden lämminveristen kisassa Heimo Hämäläisen ohjastama, valmentama ja omistama Erik Flash kiri toisesta ulkoa takaisin voittokantaan. Vuoden kolmas ykkössija irtosi ajalla 17.2akp.

Komeasti kiri myös Mauno Mäntylän Capo The Amour. Tommi Kylliäinen luovi ruunan sisäradalta kirikaistoille viimeisessä kurvissa, mutta Curakao tarjosi tiukan vastuksen. Maalikameran kuvaa tutkittuaan tuomaristo julisti Capo The Amourin voittajaksi.

T5-pelin päätöskohteessa kolme peräkkäistä kakkossijaa ravannut Vennelmon Varma ei enää tappioon tyytynyt. Tapio Kukkonen leiskautti tammalla heti keulapaikalle, eikä paikastaan enää luopunut. Voittoaika oli 25,9ake.

Muissa lähdöissä voittajia olivat Steefani, Rudebox, Limuska, BWT Fury ja Jäpikäs.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 2 Lapland Royal, 24,98%, 2,38 euroa

T5-2: 8 Erik Flash, 29,56%, 5,43 €

T5-3: 9 Capo The Amour, 21,93%, 13,80 €

T5-4: 10 Global Withdrawl, 43,11%, 16,27 €

T5-5: 4 Vennelmon Varma, 53,80%, 16,97 €

Vaihto: 79 294,14 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi