Gloria Web voitti 11 uransa 35 startista ja tienasi 140 607 euroa. ”Annettavaa olisi ollut enemmänkin”, Matti Viitala näkee.
Gloria Web voitti 11 uransa 35 startista ja tienasi 140 607 euroa. ”Annettavaa olisi ollut enemmänkin”, Matti Viitala näkee.Kuva: Anu Leppänen

Gloria Webin kilpaura ohi – astutetaan ensi keväänä

Nelihenkinen omistajaporukka päätti, ettei  tammakriteriumin voittaja ja derbykolmonen kilpaile enää.

Tammakriteriumin ja kriterium-karsinnan vakuuttavasti voittanut Gloria Web vaihtoi omistajaa kriteriumin finaalia edeltäneenä yönä ja siirtyi Timo Nurmokselta viisihenkisen suomalaiskimpan omistukseen.

Pikavoittoa ei tullut, ja kolmivuotiskausi päättyikin kriteriumiin, mutta seuraavan vuoden derbyssä Gloria Web oli kolmas Hachiko de Veluwen ja Lexus Dreamin jälkeen. Viisivuotiskauden päätteeksi tamma siirtyi Nurmokselta Suomeen Tapio Perttuselle, jolta ehti kilpailla vain kerran ennen kuin koki jalkavamman.

”Jänne on vaivannut sen jälkeen. Välillä jo näytti, että päästään kilpailemaan normaalisti, mutta ei sitten kuitenkaan. Nyt päätettiin, että kilpaura on ohi ja tamma astutetaan”, omistajaporukan vetäjä Matti Viitala kertoo.

Matkan varrella omistajista yksi on jäänyt pois kimpasta, mutta kaikki nykyiset neljä osakasta jatkavat myös siitostamman omistajina. Ensimmäistä isäoria ei ole lyöty vielä lukkoon.

”Jotain haaveita tietysti on, mutta katsotaan vielä”, Viitala kuittaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi