Gogobet Sisu ihastutti Isla-ajossa. Kuva: Kirsi Kantokoski
Gogobet Sisu ihastutti Isla-ajossa. Kuva: Kirsi Kantokoski

Gogobet Sisu Isla-ajon sankari - "Kurkku on kannustamisesta kipeä"

Mika Haapakankaan valmentama Gogobet Sisu starttasi Isla-ajoon isoimmalla numerolla, mutta kierteli pitkällä kirillä vakuuttavasti ykköseksi hienolla 2100 metrin volttituloksella 13,3.

Perjantaina Kaustisen Nikulassa ravattiin jo viidettätoista kertaa 5-vuotiaille lämminverisille Isla-ajo. Tammat pääsivät tavoittelemaan 15 000 euron ensipalkintoa 20 metrin etumatkalta.

Alussa nopein oli ykkösradalta kiihdyttänyt Rim Bay Orchid, mutta se luovutti keulapaikan ensimmäisellä takasuoralla Ville Pohjolan ohjastamalle Banskylle. Kierroksen väliajaksi kirjattiin 14,5 ja takamatkalta kankean startin saanut suosikki Gogobet Sisu matkusti 5. ulkona. Lähdön kolmas puolikas mentiin jo reippaasti 13,5-kyytiä ja keulahevonen sai taipua Muckelymimmyn painostettua itsensä johtopaikalle. Viimeisen kurvin neljättä rataa kiertänyt Gogobet Sisu vyöryi loppusuoralla vastustamattomasti ykköseksi Santtu Raitalan ajamana. Voitto tuli lopulta varmaan tyyliin 14-vautisessa lopetuksessa.

”Lähtökiihdytys onnistui hyvin, mutta ensimmäinen kurvi oli vähän hankalaa ja jäätiin merkittävästi kärjestä”, Santtu Raitala kommentoi alun tapahtumia radan voittajahaastattelussa.

”Hevonen tuli pontevilla potkuilla maaliin asti ja esitys oli hurjan hieno”, Raitala jatkoi.

Ruotissa syntyneen Gogobet Sisun omistaa Scuderia Seconda Scena Haukiputaalta, jonka kimpanvetäjänä toimii Rami Koivisto. Koivisto oli hevosen suhteen luottavainen takamatkasta huolimatta.

”Kun katsoo Ruotsin startteja, ketä vastaan on juostu ja kuinka paljon, on sielläkin kierretty. Olimme sitä mieltä, että jos vain hevonen on terve ja menee kaikki kurvit ravia niin kovin kaukana voitosta me ei voida olla”, Kaustiselta puhelimitse tavoitettu Koivisto kertoi.

”Laukka oli tosissaan eka kurviin aika lähellä ja ilmeisesti viimeiseenkin kurviin mitä ehdin Santun (Raitala) kanssa jutella. Se on tämän meidän ’Pentin’ akilleenkantapää tällä hetkellä”, hän jatkoi.

Tunnelmat voittoisan juoksun jälkeen oli luonnollisesti hienot.

”Mynthon voisi alkaa sponsoroimaan minua, sillä kurkku on kannustamisesta kipeä. Lippalakki lensi myös aika kauas lähdön maaliintultua”, Koivisto nauroi.

Gogobet Sisu on jaettu 20 osuuteen.

”Hirveästi oli tänään omistajia paikalla. Jopa sellaisia joita en ollut koskaan aikaisemmin nähnyt, niin oli oikeasti hieno hetki kun pärjättiin. Tässä on omistajia ympäri Suomen.”

Gogobet Sisu aloitti uransa Mauri Jaaran valmennuksesta, mutta viime vuoden maaliskuussa valmentajaksi vaihtui Mika Haapakangas.

”Korona tuli ja pakko oli jotain keksiä, että näki mihin tämä homma menee. Mika oli valmentajaksi luonnollinen valinta, kun meillä on aiemminkin ollut hevosia hänen valmennuksessaan, muun muassa Anaheim Kemp.”

Voittojuhlat pidetään tänään Kaustisella.

”Ollaan rouvan kanssa kesälomareissulla asuntoautolla ja jääkaappi on täynnä samppanjaa. Täytyy samalle leirintäalueelle mennä valmentajan ja muiden omistajien kanssa niitä poksauttelemaan, kunhan hevoset saadaan yöpuulle”, Koivisto tuumi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi