Kriterium-karsinnan voittanut Graceful Swamp laukkasi finaalissa ja pyrkii palaamaan voittokantaan Kouvolassa.
Kriterium-karsinnan voittanut Graceful Swamp laukkasi finaalissa ja pyrkii palaamaan voittokantaan Kouvolassa.Kuva: Roosa Lindholm

Graceful Swamp palaa Kymenlaakso-ajon karsinnoissa

Torstaina Kouvolassa pääosaa esittävät Suomessa syntyneet 3-vuotiaat lämminveriset, kun karsinnoissa ratkotaan paikat Kymenlaakso-ajon finaalissa.

Mielenkiintoa lähtöihin tuo entisestään voittokone Graceful Swampin paluu radoille kriterium-pettymyksen jälkeen.

”Hyvillä mielin olen menossa”, Erkki-Pekka Mäkinen sanoo. ”Kun sieltä takamatkalta tullaan, toivotaan ettei isossa kilpailussa tule mitään tilanteita. Enemmänkin tämä on sitä, että nyt pitää uskaltaa lähteä vaan uudestaan. Tuli niin suuri pettymys kriteriumissa. Päivä kerrallaan mennään, mutta onhan se pettymys, kun epäonnistuminen tuli sellaisessa lähdössä, jossa olisi voinut olla palkkapäivä.”

”Teivossa se pyyteli ohjia koko aika, että etkös voisi antaa mennä. Moilanen (Ari) oli ajamassa elämänsä ajoa ja sitten kävi miten kävi. En minä hirveän huolestunut olisi. Ehkä hevonen oli 85-prosenttinen terveystilanteen takia. Varmaan hevosella oli kurkussa ehkä jotain tuntemuksia, kun tuli kylmät ilmat kuin veitsellä leikaten. Siksi ei olla pariin-kolmeen viikkoon kilpailtu.”

Luotto ”Sämpylään” on valmentajalla edelleen tapissaan.

”Tämä meidän hevonen on huippuhevonen. Toivotaan hyvää reilua kilpailua. Volttilähdöt mitä olen ajanut, se on ne voittanut. Ja Moilanen ajoi Suomen ennätyksen 3-vuotiaana Kuopiossa. Se lähtee kuin telkkä pöntöstä ja se osaa juosta ne kurvit”, Mäkinen vakuuttaa.

Viime viikonloppuna 2-vuotiaiden kanssa Hevosenomistajapokaalissa kolmoisvoiton napanneella Timo Korvenheimolla on valmennettava mukana jokaisessa karsintalähdössä. Saumat menestykseenkin on ja valmentaja itse odottaa eniten toisen karsintalähdön Jolly Roylta, joka lähtee 20 metrin takamatkalta jahtaamaan voittoa.

”Hevonen tuntuu oikein hyvälle enkä keksi mitään moittimista. Kaikki pitäisi olla kunnossa sen kohdalla”, Korvenheimo pyörittelee.

Viime startissaan Vermossa Jolly Roy kävi tiukan kaksintaistelun Zogo Matchin kanssa Kolmivuotispokaalissa. Ori meni kovan ajan 13,3a, mutta joutui siitä huolimatta tyytymään kakkossijaan.

”Ihan tyytyväinen olin hevoseen. Se ei keulasta ole parhaimmillaan ja vähän laiskotteli. Olisi voinut voittaakin sen, mutta kaikkiaan esitys oli hyvä.”

Volttilähdön ei valmentajan mukaan pitäisi tuottaa Jolly Roylle ongelmia, vaikka laukkoja tuli uran alkutaipaleella nimenomaan voltista lähdettäessä. Luotto on muutenkin kova omaansa.

”En sitä hirveästi pelkää, vaan uskon sen lähtevän ravilla. Tietysti takamatkalta on vaikea mitään varmaa sanoa, kun paalun hevoset pyrkivät kovasti karkuun. Uskon sen kuitenkin nousevan ilman karikoita voittotaistoon.”

Muita Korvenheimon valmennettavia ovat Cocktail Princess, Club Nord Easy sekä Sahara Sandstorm. Kaikilla valmentaja uskoo olevan mahdollisuudet finaalipaikkaan. Cocktail Princessin kohdalla huomioitavaa on, että se juoksee ilman kenkiä, joka valmentajan mukaan auttaa sitä selkeästi. Korvenheimo kuitenkin muistuttaa sen tarvitsevan tasaisen reippaan matkavauhdin pärjätäkseen, sillä huippunopeus ei ole sen paras ominaisuus.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi