Timo Niemelä tiesi, missä kohtaa kannattaa Rovaniemen kirikierroksella kannattaa iskeä. Arkistokuva: Jarno Unkuri.
Timo Niemelä tiesi, missä kohtaa kannattaa Rovaniemen kirikierroksella kannattaa iskeä. Arkistokuva: Jarno Unkuri.

Grainfield Aidenin pikkuveli Nurmoksen varsavalmentajalta kiritaiston paras Rovaniemellä

Timo Niemelän valmentama ori Grainfield Gary vei ravien suurimman ykköspalkinnon 2 000 euroa Nuorten sarjasta Rovaniemeltä.

Sunnuntain Mäntyvaaran ravien toinen lähtö ajettiin raskaissa olosuhteissa - koelähdössä ratahyvitykseksi merkittiin kolme sekuntia. Pienessä kuuden kolmevuotiaan lämminverisen koitoksessa voittoajaksi merkittiin 22,2/2120 metriä.

Alussa puolet hevosista laukkasi, ja johtoasema lankesi paalulta startanneelle Secret Vicelle ja Arto Laurukaiselle. 20 metristä aloittanut Grainfield Gary seurasi johtavaa. Rako muihin venähti suureksi ja kiripuolikkaalla Timo Niemelän oli nostaa ajokkinsa johtohevosen rinnalle. Kiritaisto olikin tuima, ja S.J.’s Photon poika Grainfield Gary työntyi kärkeen hevosenmitalla ennen Secret Vicea.

”Oli ennakkoon todella hyvät odotukset, ja tuntui koko ajan, että hevonen pärjää”, Timo Niemelä kertoi. ”Koska en tuntenut keulahevosta, päätin 500-600 metriä jäljellä hevosesta ohi ja ajaa sen suhteellisen reipasta. Voitto oli marginaalia varmempi.”

Timo Niemelän toiminnan peruspilari on toimia kaimansa Timo Nurmoksen varsavalmentajana, nyt vuosikkaita on yli 20 eikä korona-aika ole vaikuttanut toimintaan.

”Pääpaino on ollut varsoissa ja tulee olemaankin”, Niemelä sanoo.

Oulun ravien takaa löytyvän Pohjolan Hevosystävien pitkäaikainen hallituksen jäsen kokee, että ravit ovat hänen elämäntapansa. Hän aikoo jatkaa yhteistyökuviota Nurmoksen kanssa niin kauan kuin terveyttä riittää, ja poika Jonne Niemelä on toiminnassa mukana niinikään.

Uransa neljännessä kilpailussa ensimmäisen voittonsa juosseen Grainfield Garyn ovat kasvattaneet Tiia Tuhkanen-Kaila ja Hannu Kaila. Hevosen omistaa oululainen lakimies Kimmo Penttilä, 57, joka kuuli voitosta kotimatkallaan.

”Sehän tuli mulle 2-vuotta sitten Ypäjän huutokaupasta”, Penttilä kertoo ja vertaa sitä maineikkaampaan isoveljeensä. ”Olisikohan Grainfield Aidenilla ollut huutokaupan aikaan kymppitonni rahaa. Hyvää kilpahevosta hain ja voi niissä kilpailupäässä olla yhteneväisyyttä.”

”Jotenkin tuntuu, että Gary on aika tyypillinen photolainen, ei kauhian iso eikä hirviän komia, mutta yrittävä hevonen. Sillä on hyvä kilpailupää. Pikku hiljaa on menty eteenpäin ja näköjään mentiin tänäänkin.”

Kimmo Penttilän elämän hevonen on toistaiseksi Rydens Hope 13,1a, joka vaikuttaa siitoksessa ja on tehnyt kolme varsaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi